Кайли Дженър е обявена за най-високоплатената знаменитост в годишния списък на Forbes на най-добрите звезди в света. Това се случва само дни, след като изданието я детронира като милиардер и съобщи, че е излъгала за богатството си.

След 22-годишната Дженър в списъка на топ 10 влиза нейният зет Кание Уест, следван от спортистите Роджър Федерер, Кристиано Роналдо и Лионел Меси, след това Тайлър Пери, Неймар, Хауърд Стърн, ЛеБрон Джеймс и Дуейн "Скалата" Джонсън.

Forbes съобщи, че през последната година Дженър е спечелил 590 милиона долара.

Миналата седмица Форбс публикува експлозивен доклад, който развенчава предишния статут на милиардер на Дженър.

„Защо изобщо се събуждам сутринта? Мислех, че това е уважаван сайт. Всичко, което виждам, са редица неточни твърдения и недоказани предположения. Никога не съм искала да титлата милиардер и не съм се опитвала да лъжа.“ - написа Дженър в отговор на статията, която беше озаглавена „Мрежите от лъжи на Кайли Дженър – Защо тя вече не е милиардер“.

Адвокатът на Дженър - Майкъл Кумп каза пред PEOPLE в изявление, че може да потвърди, че докладът е „изпълнен с лъжи“.

"Обвинението на Forbes, че Кайли и нейните счетоводители са "подправяли данъчни декларации"е недвусмислено неверен и ние искаме Forbes незабавно и публично да оттегли тези и други изявления. Най-тъжно от всичко е, че Forbes отдели трима репортери, които да разследват ефекта на коронавирусната криза върху нетната стойност на Кайли“, се казва в изявлението на Кумп.

"Не бихме очаквали това от таблоид на супермаркет, още по-малко от Forbes."

Главният служител по комуникациите на Forbes Мат Хатчисън каза в отговор на изявлението: „Днес широко докладвано разследване е предизвикано от новоподадени документи, които разкриват очевидни разминавания между информация, предоставена частно на журналисти, и информация, предоставена публично на акционерите. Нашите репортери забелязаха неточностите и прекараха месеци в разкриване на фактите. Насърчаваме адвоката да препрочете статията."