Слънце, плаж, жени по бански и аромат на какаово масло… стартът на летния сезон вече е даден! Мислите за водни забавления, събиране на бронзов загар и ледена бира се прокрадват в съзнанието на всеки от нас и ни дърпат към плажните комплекси.

Предвид факта, че за летните си отпуски най-често предпочитаме месеците юли и август, когато по морето кипи от живот, месец юни е идеален да се впуснем в обиколка по плажовете, а те вече отвориха врати и чакат първите си посетители. Там отново можем да се отдадем усетим чувството на „пълен айляк”, да поплуваме и да се радваме на слънцето с коктейл в ръка.

Тъй като предполагаме вече сте направили първа обиколка на басейните в града, в следващите редове ще ви предложим куп екзотични кътчета, които са на разстояние до 50 км от Пловдив, които със сигурност са добра алтернатива за приятни преживявания, далеч от градската суматоха.

На 4 км от Пловдив:

Марково

Започваме с диамантеното бижу сред хотелите край Пловдив -  Парк и СПА Хотел Марково. Крайградският оазис е разположен само на 2 км от града и предлага на своите посетители всичко необходимо за един перфектен летен ден.

Голям басейн с панорамна гледка към Пловдив, кристална вода, удобни шезлонги и модерни шатри, свеж полъх от Родопите и разнообразно меню с палитра от цветни коктейли и много вкусотий.

На ваше разположение са няколко ресторанта и детски център, където може да оставите детето си да поиграе, докато вие добиете така желания слънчев загар.

На няколко крачки от басейна са разположени и удобни масички към лоби бара, които приканват всички присъстващи да разхладят страстите с ледена напитка или да донесат наслада за небцето си с нещо вкусно за хапване.

Не пропускайте да пробвате новите летни предложение – студените лимонади с парченца плодове. Те се предлагат в седем различни вкуса, допълнени с листа от мента и лайм – за още повече свежест.

В менюто към лоби бара се предлагат още ледени фрапета, прясно изстискани плодови и зеленчукови сокове, цяла палитра от цветни коктейли, ледена бира и селектирани вина.

Здравословни сандвичи, свежи салати, плата от пресни плодове и изобилие от морски дарове привличат погледа като магнит.

Сред най-апетитните изкушения попадат и скариди с кокос и манго сос.

Белащица

Бутиковият хотел Alchemist Residence се намира в най-новата част на с. Белащица край Пловдив. Уникален по своята концепция,  разполага с мултифункционално пространство и е прекрасно място за отмора.

Резиденцията разполага с ресторант, тапас бар, витаминен бар, спа център, барбекю, детски кът и открит плувен басейн – модерен, просторен и атрактивен. Ако сте решили да го посетите, най-добре ще е да го направите с предварителна резервация.

Белащица

Комплекс „Свети Георги” се намира  в с.Белащица, вилна зона,  на пътя за хижа Здравец. Потопете се в лукса на разкошната  лятната градина с барбекю и басейн с външен бар.

Околовръстен път, на 2 км от кв. Коматево посока София

Бар-басейн „Колибри” се намира на минути път от града и примамва с голям 22 – метров басейн и просторно джакузи. Може да избирате между удобен шезлонг или голямо плажно легло, а барът е зареден със студени освежаващи напитки и екзотични  коктейли. Многообразие от музикални стилове, различни вечери с гост – диджеи и изпълнители са само малка част от изненадите, които предлага бар – басейн „Колибри”.

На 9 км от Пловдив:

Плажът  на Комплекс "9-ти километър" е разположен сред зеленина и прохлада в паркова среда и е идеалното място за семеен пикник! Мястото разполага с два басейна -  един 25X12м и детски 7,5X6м. Разрешено е внасянето на храна и напитки, а безплатни шезлонги и чадъри се предлагат до изчерпване на количествата.

Брестник

Панорамно разположен в полите на Родопите, в началото на родопския рид Чернатица и само на 9 км южно от град Пловдив, с прекрасен изглед към града на тепетата, Хотел Беркут е чудесно съчетание на красива природа, спокойствие, съвременни удобства и уют.Басейнът е голям и удобен за плуване, а този сезон изкушава и с ново лятно меню.

На 10 км от Пловдив:

Войводиново

Басейнът на х-л „Рачич” също е на около 5 минути с кола, посока Войводиново. Живописно разположен сред просторна градина, далеч от шума и суетата на големия град, комплексът разполага с открит олимпийски басейн с дълбочина от 1.60 до 1.8 метра и детски басейн с дълбочина 0.6 метра.

Руен

Комплекс Мелиса се намира в малкото селце Руен, недалеч от Пловдив. Идеално място за тези, които търсят отмора сред природата, далеч от шумния град. Разположен до естествено езеро, заобиколен от гора, комплексът предлага отлични възможности за отдих, спорт и развлечение.

Състои се от ресторант, басейн, механа, открито барбекю, където се сервират различни месни и рибни специалитети.

На 18 км от Пловдив:

Горни  Воден, Асеновград

Само на няколко километра от Пловдив, комплекс „Чифлика” е идеално бягство от шумния град. Басейнът се намира в близост до Горни Воден, но в случай, че сте тръгнали натам е  препоръчително да си направите предварителна резервация. Това e тиxo и cпoĸoйнo мяcтo зa peлaĸc, зa цeнитeлитe нa лyĸca и ĸpacoтaтa, изĸлючитeлнo пoдxoдящо зa oтмopa и зaбaвлeниe.

Аквапарк "Витус" се намират в кв. Горни Воден, гр. Асеновград, в близост до гр. Пловдив. Комплексът представлява атрактивни каскадни басейни, които съчетани с богатата растителност в местността "Арменка", създават неповторим уют и спокойствие на своите гости.

Витус е единственият по рода си аквапарк, изграден на четири нива, с капацитетът за цели 800 души.

Sunset Beach също се намира недалеч от Пловдив (посока Асеновград). Всички посетители ще имат възможността да се насладят на уникална гледка от Родопите, а летните партита, които организира плажът са модерни и със свеж клубен саунд.

Хотел Оги е скътан в полите на Родопите, с прекрасна панорама към плодородната Тракийска низина, обгърнат от уюта на красива природа. Той е разположен в кв. Горни Воден, гр. Асеновград, и предлага ресторант с традиционна българска кухня и градина с открит басейн с водопад.

Хотел Тракийски стан се намира на 2 км. от Асеновград посока Кърджали. Сред красивата природа в подножието на Родопите, там ще може да отпуснeте около басейна с размери 10/20 м., 100 шезлонга, детски басейн и детски кът с тревни площи за вашите деца.

На 20 км от Пловдив:

Перущица

Комплекс Естера Вини се намира се намира в подножието на Родопите, в местността Пастуша, малко преди входа на гр. Перущица. Басейнът е с капацитет от 35 места с шезлонги и чадъри. Използва се предимно за гости на комплекса, но когато има свободни места, се ползва и от външни посетители с предварителна резервация.

Манолско Конаре

Басейн Aqua Vision се намира в с. Манолско Конаре. Комплексът разполага с два басейна, като единият е подходящ за деца. Комплексът разполага с 250 шезглонга и хидромасажните лежанки. Aqua Vision има 11 джакузита и е чудесно кътче за отдих и добре прекарано време, където винаги може да редувате плуването със забавления.

 „Пазарджишко шосе”

Днес врати отваря басейна Tiger beach ( бившият комплекс „Луда Яна” ), който се намира на „Пазарджишко шосе” до разклона за Мало Конаре. Дори дългото разстояние не спира пловдивчани и да го посещават. Предимството е  големината на басейна, който е с дължина 400 метра.

Местност „Равнища”

Едно от най-нестандартните места, което може да изберете за своя почивен ден е „Фабрика за храна и танци” в Равнища. Ще ви трябва около час за да стигнете до там, но пък престоя си заслужава. Уникален басейн и джакузи са само част от глезотиите, които се предлагат в местността.

На 30-40 км от Пловдив:

Комплекс Фазанария е на 2 километра от Пазарджик и предлага открит басейн с шезлонги и чадъри, 1 открит бар, сауна, хидромасажна вана и ресторант с 3 зали. Осигурен е безплатен частен паркинг.

Хотелски комплекс "Вионас" - гр. Пазарджик се намира до международния път Е80 София - Пловдив. Разполага с външен плувен басейн с хидромасаж и външен бар. Има ресторант- барбекю със 120 места и меню с отбрани ястия от българската национална кухня, специалитети приготвени на жар.

НА 12 км. южно от гр.Пазарджик , сред китните северни склонове на Родопите , в местността "Добра вода", е разположен СПА комплекс „Ливадите”. На ваше разположение са 2 открити басейна - отделен детски и такъв за възрастни.

Дебращица

Комплекс Фантазия е разположен на 12км южно от град Пазарджик, сред китните северни склонове на Родопите, в село Дебращица. На разположение на всички посетители са голям басейн и ресторант, който предлага куп вкусотии и ледени напитки.

Житница

Комплекс „Тракиец” е разположен в сърцето на Тракия  в непосредствена близост до живописното село Житница, област Пловдив, на 30км от град Пловдив. Комплексът предлага конна база, релакс център, прекрасен ресторант и винарна, открит басейн и лятна градина. Външният басейн е с размери 8.00/20.00м, с детски басейн и зона с джакузи. От три от страните басейнът прелива в езеро.

На 40-50 км от Пловдив:

Паталеница

Комплекс Флора се намира в село Паталеница, на 40 км от Пловдив.. Хотелският комплекс има сезонен открит плувен басейн, изглед към планината и бар. Осигурен е безплатен частен паркинг на място.

Варвара

Комплекс „Варвара” е на 15 км от Пазарджик и на 45 км от Пловдив в посока Велинград, в най-екзотичната част между Средна гора и Родопите. На разположение на гостите са 8 топли минерални басейни. Ресторантът предлага разнообразно меню с вкусни български специалитети приготвени по стари родопски рецепти и богат избор на отбрани вина.

СПА хотел „Аква Варвара“ е елегантен бутиков хотел с открит и закрит басейн с минерална вода. Разположен е в района на Варварски минерални бани, в близост до Велинград и Пазарджик.

Брацигово

Комплекс Корал в Брацигово предлага уютна обстановка в подножието на Родопи планина и невероятна гледка към зелената й гора. Тук ще откриете отличен ресторант с основно сръбски специалитети, както и очарователен басейн с минерална вода от планината. Чудесно място за отдих и похапване.

Хотелски комплекс “ВИКТОРИЯ” гр. Брацигово предлага на своите гости удобство и домашен уют на възможно най – ниски цени. На разположение на гостите са голям открит басейн с джакузи, игрище за мини футбол, игрище за тенис на корт, голям панорамен битов ресторант.

Красново

Комплекс Аква Терми предлага апартаменти,басейни с минерална вода, кални,солни и масажни процедури. Той е разположен в района на Красновски минерални бани общ. Хисар ,на 45 км от гр. Пловдив, между с. Старосел и с. Красново.

Старосел

Комплексът за винен и спа туризъм "Старосел" е разположен под южните склонове на Същинска Средна гора и се намира на по-малко от 1 час път от Пловдив. Сред естествен планински декор примамливо синеят  минералните басейни на комплекса, обещаващ пълна релаксация и пълноценно възстановяване.

Девин

Наргилета , коктейли и приятна музика , уникална гледка - комплекс "Чилингира" се намира на 50 километра от Пловдив в посока Девин и разкрива  уникална гледка към язовир „ Въча”. 

 

Първомай – ресторант Стремон

Хисаря 

Градският минерален плаж е разположен сред много зеленина, близо до Парк Орфеев дол и предлага общо 5 басейна с лечебна вода с различна температура. Разполага с голям басейн с олимпийски размери, спортен - охладен до 26° C, детски басейн с пързалка и по един предназначен само за мъже и само за жени. Около басейните са предвидени зелени площи с чадъри и шезлонги, както и снек бар предлагащ храни и напитки на посетителите.

Минерален плаж Извора се намира в самия град Хисаря. Състои се от плувен минерален басейн с детска част. Около басейна има чадъри и шезлонги. Има изграден детски кът.

В Хисаря има три места, които определено си заслужава да включим в нашата класация – хотел “Хисар”, хотел “Аугуста” и комплекс „Di aqua”.  Дори да няма слънце няма проблем – водата е достатъчно топла, че да се отпуснете за по-дълго време в топлите басейни.

Баня

Градски минерален плаж Баня се намира на юг от град Карлово. Разполага с два големи басейна с олимпийски размери, един среден и един детски басейн. Има безплатна водна пързалка на големия басейн и малка водна пързалка на детския басейн.

БОНУС: 

На 55-60 километра от Пловдив:

Минерален Комплекс "Топлата вода"

Минерален комплекс Топлата вода се намира западно от Пазарджик, на 60 км от Пловдив, в покрайнините на Родопите, в град Белово. Има 3 басейна като единият е с олимпийски размери, вторият е с водна пързалка, а най-малък е детският басейн. Предлагат се чадъри и шезлонги. Има обособен паркинг, както и възможност за хранене.

Минерален плаж Бачето - Стрелча 55 км

Минерален плаж Бачето се намира на около 1 километър извън град Стрелча. Намира се в Средна гора, близо до Панагюрище. Представлява открит комплекс с басейни с минерална вода, считана за лечебна. Именно поради това е известен и под името Златното Банче. Комплексът заема площ от 170 кв.м., а прилежащите земи са около 3 дка. Има голям и малък басейн.

Минерален комплекс Струилица 55 км

СПА Комплекс Струилица се намира в западните Родопи, близо до Девин. Има 25 метров открит минерален басейн с лечебна вода, сауна, парна баня, джакузи, масажи, офроуд, билярд, тенис на маса, СПА процедури. На това място имате и възможност за еко туризъм.

Минерален плаж Костандово - 55 км

Минерален плаж Костандово се намира в с. Костандово, източно от Велинград, в Родопите. Има изграден детски кът за забавление на най-малките. Минералните води са популярни с лечебните си действия, което прави плажа подходящо място за почивка и релакс.