Преди две седмици феновете бяха шокирани, когато научиха, че един от най-големите холивудски актьори се е заразил с COVID-19. 63-годишният Том Ханкс и съпругата му с български корени Рита Уилсън усетиха симптомите в Австралия и тестовете излязоха положителни за коронавирус. За щастие звездата от “Спасяването на Редник Райън” се пребори с болестта и вече е добре.

Светът на шоубизнеса обаче се прости с някои известни имена, които вирусът ни отне.

Италианската актриса Лучия Бозе

 

На 23 март почина италианската актриса Лучия Бозе на 89 години. Причината за смъртта ѝ е пневмония, която според някои източници е причинена от коронавируса. Семейството ѝ все още не е потвърдило или отрекло тази информация, пише BTV.

Тя е известна най-вече с ролите си във филма на гениалния италиански режисьор Федерико Фелини “Сатирикон” и “Смъртта на велосипедиста” на режисьора Хуан Антонио Бардем (баща на актьора Хавиер Бардем).

През 1947 г. печели конкурс за красота и е обявена за “Мис Италия”.

Американският драматург Терънс Макнали

Снимка: Facebook/Getty Images

На 24 март почина и драматургът Терънс Макнали, който е считан за един от големите американски драматурзи. Макнали, който е страдал от заболяване на белите дробове, е починал на 81 години от усложнение в следствие на коронавируса.

Той е най-известен с пиесите си “Любов! Храброст! Състрадание! (Love! Valour! Compassion!), “Майсторски клас” (Master Class), както и мюзикълите “Рагтайм” и “Целувката на жената-паяк”.

Терънс Макнали е носител на най-престижната награда за театър - “Тони”. Той е един от първите бродуейски сценаристи, които са заявили публично, че са хомосексуалисти.

Комедийният актьор Марк Блум

Снимка: Facebook/Getty Images

На 26 март пък загубихме актьора Марк Блум, който е най-известен с комедийните си роли и участия в сериали и филми. Той почина на 69 години след като се е заразил с COVID-19.

Някои от най-известните филми с участието на Блум са “Отчаяно търся Сюзън” от 1985 г. и “Дънди Крокодила” от 1986 г. Той е участвал в сериалите “Наследство”, “Ти” и Моцарт в джунглата”.