Вили Боршукова е стилист с над 30-годишен опит. Развива бизнес в сферата на козметичната индустрия за удължаване на коси. Тя е собственик на салоните „Магама”.

Бизнес дамата беше обвинена от „Мис плеймейт 2018” Жанета Осипова, че й е нанесла  побой в салон от веригата. Конфликтът придоби широка публичност в социалните мрежи, но до момента не е известна другата гледна точка по темата. Тази на Вили Боршукова. Каква е истината за случилото се – репортер на GLAS.bg разговаря със самата Вили Боршукова.

-В последната седмица името Ви беше забъркано в конфликт между Вас и Ваша клиентка, която публично Ви обвини, че сте й посегнала. Какво точно се случи и кой започна спора? 

-Винаги съм държала на персонала си и съм разрешавала казусите с любов. Преди 10 дни в салона е дошла въпросната дама, която е дългогодишен клиент. Винаги си прави  едно и също и никога не сме имали проблем с поведението й. Винаги е била доволна, иначе нямаше да се връща при нас. Докато са я обслужвали, е казала, че има фотосесия на морето и след 10 дни трябва да я свали, защото й предстои пътуване, на което няма да може да се грижи за косата си. Момичетата са я посъветвали да си сложи коса на щипки, но тя е отказала. Прилагам снимки на косата преди и след.

Много е важно хората да разберат ,че една бяло руса коса, дълга 60 см, изисква много грижи и продукти за поддръжка. Освен това се етажира с по-къси кичури, за да прелее добре горната и долната коса, за да се получи максимално естествен резултат. Освен това е важно като количество колко коса ще се сложи. Това е все едно да си купиш Бентли и да му сложиш китайски части от друга марка. Сами разбирате, че няма как да се получи желания резултат. Въпросният ден косата е свалена от две служителки, като през цялото време жената е говорила по телефона с човек, който я инструктира какво да направи и че той ще й намери по-евтина и хубава коса. Предполагаме, че това е въпросният неин приятел фризьор, при който незнайно защо тя не е избрала за извършване на процедурата. Плеймейтката е била в неадекватно състояние.

По време на престоя си в салона тя е демонстрирала  превъзходство и сарказъм. Аз бях в офиса, когато една от служителките ми дойде при мен видимо разстроена. Момичето е бременно. Слязох да видя какво става и момичета ми казаха, че косата не й харесвала. Измих косата и я тествах на мивката. Удълженията бяха гладки без заплитане или странични дефекти. Била е на морето за фотосесия и какво е правила там, нямам представа, но солената вода е пагубна за русите прекалено дълги коси. Негативно на косата влияят също така дърпане и други химични въздействия.  

Казах, че косата няма проблем, а тя отговори, че чака да й се обадим, така и не разбрахме за какво, като при положение, че е тук в момента. Предложих да й сложим нова коса или да я сменим, а тя продължаваше да настоява да й се обадим и отказа да си вземе косата.  

Тръгнах след нея, за да й дам екстеншъните, а тя отказваше да си ги вземе през цялото време. ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НЕ КАЗА КАКВО ИСКА. Поведението й се променяше, като на болен човек. Беше странно, тъй като не е правила преди така. Подозирам, че е била под влияние на упойващи вещества. Отворих вратата, която е с автомат и я оставих. Тя каза, че щяла да се обади в полицията, защото сме я пребили. Имаше клиенти, които бяха свидетели на случващото се и бяха втрещени от реакциите й. В същото време бременната стилистка трепереше и плачеше заради унижението и стреса, на който беше подложена. 

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ и НЯКОИ ИНТЕРНЕТ ИЗДАНИЯ се   търсят сензации, без значение дали е истина или не.

Нищо не се е случило, за което да бъде направен такъв скандал. 

ОБЕСНЯВАМ СИ РЕАКЦИЯТА НА ДАМАТА ПОД ДАВЛЕНИЕ НА ЧОВЕК, КОЙТО Е В КОНКУРЕНТНИЯ БРАНШ, както стана ясно по-късно.

Нищо не се е случило и дамата не е докосвана! 

-Каква е била целта на постъпката й? 

-Смятам , че с подобна провокация е целяла да се опита да влезе в информационния поток на новините, да провокира и очерни името ни с нейната постъпка. Плеймейтката е известна със скандалните си прояви в обществото. Един от последните скандали беше участието й в клипа от Съдебната палата, насърчавайки детската порнография и наркотичните вещества. Едва ли е нормална постъпка навръх Великден човек да се съблече гол пред храм-паметника „Александър Невски”. Би трябвало да има уважение към Бога. При три пъти чупен нос, както споделя в известно предаване, представете си за какви грозни сцени и скандали най-вероятно се е забърквала. 

-Готова ли сте да й простите? 

-Разбира се, че съм готова да и простя. Тя има нужда от помощ, любов и смирение. Всички правим грешки. Винаги ще е добре дошла.  

-В момента с какво се занимавате?  

-В момента се занимавам с новата професионална боя за коса КАДИФФЕ, която създадохме съвсем наскоро и вече е в много от фризьорските салони. Семинарите помагат на колегите да разберат същността на боята.  

-Като какъв човек Ви познават Вашите клиенти?  

-Отстъпчив човек съм. Изключително търпелив, дори някой от тях се възползват от добротата ми, но все пак са мои клиенти и се уважаваме. Уважението, разбира се, трябва да е взаимно. Изключително рядко ми се случва да не се разбера с някой. Трябва да е твърде нагъл, за да се случи така. 

-Какви кампании организирате?  

-От 10 години работим със сдружението „Промени живота си сега” за изработката на перуки за онкологично болни хора. Всички перуки за деца и млади хора до 18 години са безплатни. Също така посещаваме и помагаме на центрове с неподвижни хора. "Магама" участва в хуманитарни мисии в Индия и Уганда.

-Какви са плановете ви в следващите месеци? 

-Ще предложим на клиентите си съвсем нова система за удължаване  и сгъстяване на коса  на абсолютно натурален принцип. Представянето ще е през септември и ще завладее интереса на хората, които имат проблем с косата.

Новата колекция перуки на немската фирма ELLEN WILLE  ще бъде факт на пазара и всеки ще може да се снабди с нова прическа и коса за 1 минута. 

-Ще заведете ли дело срещу плеймейтката заради скандала? 

-Искам да подчертая, че дело ще има, за да знаят такива особи, че скандалът не винаги носи положителни дивиденти за тях. По отношение на медицинското, което беше показано, всеки може да си извади такова, ако има синина.

Ето и косата на Жанета Осипова преди и след: