Един от най-популярните и успели български пилоти - Марио Бакалов взима пловдивчанка за жена. Неговата избраница е чаровната Mария Дамянова, която е родена в града на седемте тепета.

Предложението за брак идва навръх Коледа, когато Марио пада с пръстен в ръка на колене през своята любима. Следва семейно пътешествие в Дубай, а към днешна дата вече е известна и датата на сватбата.

Марио Бакалов и Мария в Дубай

Приказното събитие е планувано за 15 август и ще се състои във великолепния ни морски град Созопол, където преди години за първи път пламва искрата на любовта между Марио и Мария. 

Самото сватбено тържество ще се проведе в известен ресторант, разположен на пристанището в града, който впечатлява с марокански стил, завладяваща кухня и непринудена клубна атмосфера.

Марио и пловдивчанката Мария

С Мария са двойка от близо 6 години, като в началото предпочитат да запазят връзката си в тайна. В момента двамата живеят във Франкфурт, заедно със сина на бъдещата булка, когото Марио приема като собствено дете.

Марио, Мария и нейният син

Марио Бакалов е български пилот, мотивационен лектор и инициатор на проекти. На 16.10.2016 той приземява за първи път най-големия пътнически самолет в света Airbus A-380 в София и така влиза в авиационната история на България.

Марио Бакалов

Той е роден през май 1980 г. в Берлин. До 1989 г. израства в София. След като навършва 9 год. възраст, заминава за Вайнхайм (Германия). Във Вайнхайм през 1999 г. завършва гимназиалното си обучение с усилено изучаване на физика и математика. След това изкарва 10-месечна военна служба. В края на 2000 г., Марио е приет в авиационната академия на Lufthansa и започва обучението си за пилот, което се провежда в Бремен (Германия) и Финикс (Aризона, САЩ). След успешно лицензиране, Марио лети първо като стюард на Boeing В747. През лятото на 2004 г. детската мечта се превръща в реалност: Марио става първи офицер на Airbus A-320. През първите години от кариерата си той лети из Европа и също така става един от най-младите преподаватели. Следващата стъпка за него е преквалифициране на Airbus A-340 по трансконтинентални маршрути. От 2014 г. Марио е пилот на най-големия пътнически самолет в света – Airbus A-380.

На 16.10.2016 след дълга подготовка Марио Бакалов и неговия екипаж кацат с А-380 в София на демонстрационен полет и придружени от 3 самолета МиГ 29 на ВВС. Хиляди се събират на и около летище София, за да наблюдават кацането и 3 часа по-късно излитането на самолета гигант.

През последните години Марио Бакалов се ангажира в различни проекти, участва в интересни събития от социалния и бизнес живот на България.