Софи Маринова стана поредната жертва на измама, плъзнала в онлайн пространството. Певицата попадна в нагла схема, представена под формата на игра, в която най-големите късметлии могат да си тръгнат с... милиони, къщи и коли. 

Почитателите на ромската перла, пък са изключително възмутени от това, което се случва, както и от множеството хора включили се с участие в играта, условията, на която са публикувани във фалшив фейсбук профил. 

Става дума за до 8 милиона долара, които почитателите на певицата могат да спечелят, ако отбележат месеца на раждането си под пост, публикуван от профил в социалните мрежи с нейното име.

Томболата, разбира се, е чиста измама, което самата Софи Маринова потвърди наскоро. 

"Скъпи фенове и приятели, това е измама", пише гласовитата изпълнителка в официалния си профил. 

Тя предупреди още, че измамниците обещават не само големи суми пари, но и заблуждават, че те ще бъдат изплатени до 10 минути след обявяването на името на "победителя".

Самата игра се корени в това фенове да изпращат като съобщение на лъжливия профил месеца, в който са родени. Според него се определя и каква сума могат да спечелят, като септември се оказва най-доходоносен от всички. Измамниците призовават също така последователите на Софи Маринова да споделят публикацията, за да достигне тя до повече хора, като твърдят, че всеки, който го стори, ще получи карта за подарък и "големи пари". "Победителят ще може да спечели кола и къща", твърди се още в написаното от фейк профила на Софи.

Въпреки напрежението, породено от ситуацията, певицата бе повече от щастлива на партито по случай пълнолетието на сина и Лоренцо, което се състоя преди дни в столичен клуб. Гостите бяха около 50 души, като сред тях имаше и много колеги от фолк гилдията. 

Софи изненада сина си, като му модари лъскав черен джип за 18-годишнината, а в късните часове небето озари и пищна заря. 

Честит рожден ден, сине! Спомням си деня, в който чух, че Бог ще ме дари със син. Не мога да забравя мига, в който те зърнах и разбрах, че ще дам живота си за теб! Ти си моята гордост и моят свят! Бъди жив и здрав! - гласи пожеланието на певицата към сина и.