На бляскав конкурс и шоу-спектакъл бе избрана Мис Велинград 2020. Тазгодишната носителка на титлата стана 18-годишната велинградчанка Стефани Юрукова. Нейни подгласнички на второ и трето място са Радина Нончева и Джулиана Бутракова.

Мис Велинград 2020 бе избрана и за лице на Christian of Roma. Козметична компания Christian of Roma беше един от главните спонсори на събитието, а представител на компанията, като част от журито, беше Мария Кристиано. За лице на компанията бе избрана самата Мис Велинград 2020 - Стефани Юрукова.

В конкурса се включиха тринайсет красавици от Велинград, Пазарджик, Пловдив, Ракитово, а водещ на стилното събитие бе Орлин Павлов. Той зарадва гостите на събитието със своя хит "Живи легенди" и с дуетно изпълнение с младата певица Мариам Маврова.

Възхищението на публиката събраха и момичетата от Отбора по синхронно плуване към Националната спортна академия, които изпълниха атрактивна версия на танца кан-кан с токчета в басейна на комплекса, в който се се проведе събитието. Към музикалната програма се включиха и квартет "Ноте" с арфа, флейта, цигулка и вокал.

След стандартните дефилета на момичетата с ежедневни облекла, с бански костюми и с вечерни тоалети бяха избрани и финалистките. Носителката на титлата Мис Велинград 2020 ще участва в националния конкурс "Мис България" и е с реални шансове да представи страната ни на Мис Свят.