Броени дни остават до кастинга за „Мис България Пловдив” 2022. Той ще се проведе на 16 октомври от 16:00 часа, а мястото, в което най-красивите дами под тепетата ще се съберат, е Bushido Club, част от мегакомплекса 7POINTS.

Тогава ще бъдат избрани най-достойните пловдивчанки, които ще се състезават за престижната корона. Всяка дама, която смята, че е подходяща за тази титла може да се яви на кастинга, на който професионално жури ще подбере най-достойните претендентки.

Официалният конкурс ще се проведе през ноември месец, като събитието ще се състои отново в Bushido Club, а победителката ще представи града ни на конкурса „Мис България”. В надпреварата могат да взимат участие момичета на възраст между 17 и 25 години, с атлетично телосложение и готови да представят достойно нашия град на различни събития, корици на модни издания, ревюта и предавания.

Деана Господинова, която е главен организатор на конкурса и регионален представител на модна агенция „ Визаж” заяви, че дамите, които ще стигнат до финала трябва да имат присъствие на сцената, да бъдат усмихнати, чаровни и естествени.

За информация и предварително записване: 0888501230 и 0895529310.

Короната на новата носителка ще предаде миналогодишната победителка на титлата "Мис България Пловдив" 2021- Стела Гечева. Тогава на сцената на популярния клуб излязоха 12 зашеметяващи участнички, които бяха избрани на предварителен кастинг, но Стела успя да впечатли жури и публика с чар и харизма, като дори стана и първа подгласничка на конкурса „Мис България” 2021.

Конкурсът за красота “Мис България” стартира през 1929 г., когато титлата печели Люба Йоцова. През 1967 година титлата грабва известната актриса Бранимира Антонова, а през 1995г. става Евгения Калканджиева, която се класира в ТОП 10 на международния конкурс за красота “Мис Свят”.

През годините състезанието за най-красивите българки се превръща в блестящ спектакъл, а титлата “Мис България” е мечта на всяка българка.В конкурса могат да участват неомъжени българки между 17 – 25 години, които трябва да притежават красота, талант, харизматичност, сценично поведение, широка обща култура и добродушие. Сред известните победителки през годините са Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Ивайла Бакалова, Славена Вътова и други.