След дълго мълчание, Ивайла Бакалова най-сетне прогови за ареста на мъжа си Веселин Денков, известен като Весо Брадата. Това „Мис България 2001” с дълга публикация в социалните мрежи, чрез която разяснява случилото се, както и слуховете, плъзнали по неин адрес. 

Публикуваме написаното от Бакалова, без редакторска намеса: 

"Последният месец за мен и близките ми премина в силно огорчение, обида и невероятен стрес. Свидетел съм на позорна несправедливост. Няма да говоря за журналистически стандарти, за търсенето на истината, за морала и отговорността да информираш хиляди. Винаги съм вярвала ,че журналистиката е призвание ... мисия , а не стока ...Явно манипулацията е новото нормално. Когато фактите не пасват, се заменят с измислици. Когато обвинението куца, кръгът на “заподозрени” се разширява, защото е в сила старата максима - “ако не можеш да ги убедиш, объркай ги”. Аз обаче няма как да се объркам, защото знам, че както и да търкалят името ми по известни и не толкова известни сайтове, истината е една - не заменям човешки отношения за личен комфорт. И това ще мине, и отново ще излезе истината. Само, че ще бъде не на първа, а последна страница."

Заедно с текста върви и снимка, на която Ивайла Бакалова и Веселин Денков са прегърнати и танцуват. 

Припомняме, че Веселин Денков – Брадата, бос на финансовата къща „Маршал кредит груп“, бе закопчан на 1 септември на ГКПП „Калотина“ на връщане от лятна почивка в Италия с носителката на приза „Мис България“ Ивайла Бакалова. Двамата живеят на семейни начала от няколко години.

Весо Брадата е обвинен, че е бос на лихварска банда. Ресторантьорът е заподозрян и за мократа поръчка срещу Станка Марангозова.

Среднощна акция! Шест институции влязоха в заведение на задържания Весо Брадата