Рап звездата Ицо Хазарта се ваксинира срещу COVID-19 и призова всички да направят същото. Това той съобщи с публикация във фейсбук профила си, като към публикацията си добави и снимка от изследване на изградени антитела. 

От поста на музиканта става ясно, че той вече е поставил втора доза от ваксината на компания Pfizer, и че две седмици по-късно защитата му срещу COVID-19 е над 8 пъти по-висока от необходимия минимум.

"Две седмици след втората доза на Pfizer защитата ми срещу ковид е над 8 пъти по-висока от необходимия минимум. Отне ми един месец ходене по мъките, за да намеря начин да се ваксинирам с рНК ваксина. Сега вече ги има навсякъде и отнема най-много един час чакане, затова препоръчвам на всеки да се ваксинира - и искам да обясня защо.
Не съм обожател на ваксините. Имах избор между две неща:
- ваксина, която предпазва от вируса в над 90% от случаите, и предизвиква сериозен проблем при един от 300 000 ваксинирани.
- вирус, който в България убива един на всеки 25 заразени.
На хората, които ме критикуват, че се изказвам по теми, от които не разбирам, бих искал да кажа следното - искрено ви моля да ме извините, че съм предизвикал досада или друго неприятно чувство във вас. Имам право на мнение, а вие имате право да не сте съгласни с него. Пиша този пост, защото той ще достигне до стотици хиляди хора, и ако дори и един - единствен човек успее да се спаси от тая отвратителна болест благодарение на него - значи е имало смисъл.
Благодаря за вниманието, желая ви приятен ден!" - гласи написаното от Ицо Хазарта в мрежата.