Еднва от най-популярните в света инфлуенсърки започна кампания за набиране на средства в помощ на италианските болници, след като загуби баба си, която почина от коронавируса.

Смятан за пандемия за по-малко от 24 часа, коронавирусът продължава да се разпространява по целия свят. Редица държави затвориха границите си и обявиха извънредно положение, а Италия е в карантина от 9 март. Тревожната ситуация накара Киара Ферани да подходи много сериозно и отговорно. Подобно на 62 милиона други италиански жители, влиятелната инфлуенсърка остана в в дома си, но в допълнение към тази задължителна затвореност, пандемията придоби съвсем ново измерение за Киара Ферани, която на 8 март загуби баба си, заради Covid-19.

Загрижена и обезпокоена, знаменитостта с над 18 милиона последователи реши да реагира и започна кампания за краудфандинг със съпруга си - рапърът Федец.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

surprised us with his song “magnifico” ???? Italia ti amiamo ???????? #BalconidItalia

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

 

Каква е неговата цел?

Съберете колкото е възможно повече пари, за да помогнете на една от болниците в Милано. И само за няколко дни, двойката вече е събрала почти 4 милиона евро, за да помогне. Сума, която продължава да нараства, и която ще осигури оборудване и грижи за огромен брой хора. 

Фешън блогърката Киара Ферани е включена в класацията на 10-те най-високоплатени инфлуенсъри в Инстаграм с основания от нея блог The Blond Salad („Русата салата“). Неслучайно 2009-а – годината, в която започва да го води, Киара определя като най-важната в живота си. Всеки неин спонсориран пост струва до 12 000 долара. Завистници на красивата блондинка изчисляват, че тя е припечелила доволно дори в деня на сватбата си, когато акаунтът за събитието в Инстаграм надхвърля 1 милиард импресии. Италианската блогърка има в Инстаграм 40 млн. ползватели месечно и над 18 млн. последователи. 

Превод: Trafficnews.bg

Добрият пример: Знаменитостите с щедри дарения в борбата с коронавирусаДори да разполагат с милиони в банковата си сметка, те се ангажираха и подкрепиха важните социални въпроси