Носителката на титлата “Мис Северозападна България 2015”, Топ модел на "X Model Group" и финалистка на световния конкурс "Фотомодел на Вселената 2018" - Инес Петрова от Берковица захапа публично Лора Асенова, която съвсем наскоро стана "Мис Вселена България 2019".

Инес Петрова публикува дълъг пост в личния си профил, който гласи, че тя счита за недопустимо да бъде допусната представителка, която не покрива доста от критериите на "Мис Вселена". 

Ето какво написа тя: 

"Искам да изкажа огромното си разочарование от избора на Лора Асенова за "Мис Вселена България 2019"
Като миска представлявала страната ни на 5 Световни престижни конкурса за красота , считам за недопустимо да бъде допусната представителка , която не покрива доста от критериите на "Мис Вселена" , един от които е ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВИСОЧИНА ОТ 1,70 СМ !!!!! В официалните документи изпратени към централата , Лора е написала 1,73 см , като реалната и височина е 1,59 см , тоест е ИЗЛЪГАЛА.
Да не говорим и за нетолерирането на Силикон , Хиалурон в устни и скули и т.н на световните конкурси..
Та въпроса е, че по този начин, не стига, че България няма никакъв шанс за никакво класиране, но и има вероятност представителката ни публично да бъде дисквалифицирана заради ЛЪЖА и следователно страната ни да няма правото да участва на форума.
Аз съм потресета от действията на девойката и държа повторно преразглеждане на информацията дадена от нея и замерване на реалната и височина от централата на "MUO"
За да сбъднеш детските си болни амбиции , ти лъжеш от името на цялата ни страна? Нима няма в България достатъчно момичета които покриват напълно критериите , за да изпращаме , някого с лъжа там ?
Само питам ...." - твърди Инес Петрова. 

Лора Асенова е на 25 години, родом от Бяла Слатина, с височина 1.70 см и мерки 86-58-86. Тя ще представи България на най-престижния американски формат за красота „Мис Вселена 2019“ на 9 декември в Атланта, Джорджия, САЩ. 

„Настъпи един дългоочакван момент, за който мечтая още от дете. Получих шанса да представя страната ни на най-мащабния конкурс за красота в света Мис Вселена #MissUniverse, като спечелих „Мис Вселена България 2019“. Изключително съм щастлива и развълнувана. Искам да благодаря на всички, които вярваха в мен и ме подкрепяха. Благодаря и на всички организатори и журито за гласуваното доверие”, заяви в личния си профил в социалните мрежи Лора Асенова.