Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров навърши 30 години. По този повод той се завърна у нас и отпразнува своя юбилей в родния си град Хасково, а заедно с него е и приятелката му - рускинята Лолита Османова.

Димитров изненада мнозина с решението си да се прибере за няколко дни, а след като пристигна в събота, направи тренировка с баща си Димитър Господинов на кортовете, на които е проходил в спорта. Гришо говори и пред журналистите и беше в отлично настроение.

За Лолита Османова, която е заедно с Григор от миналата година, това е първо посещение в България. Дъщерята на милиардера Елдер Османов беше в компанията на майката на Гришо Мария по време на тренировката и двете показаха много добри отношения.

Османова говори и пред репортерите. "Тук съм от един ден и мога да кажа, че е чудесно, дори невероятно. Това място е важно за него. Радвам се, че сме тук", каза рускинята.

"Последните няколко седмици бяха доста трудни за мен. Тренирах много и мачовете не се случваха по начина, който исках. Това е тенисът. Мисля че играя добър тенис", призна самият Григор при пристигането си в България. "Хасково е много специално място за мен. Всеки път, когато се прибирам, изпитвам доста особени чувства. Не исках никъде другаде да си празнувам рождения ден, освен тук. Може би това не беше част от плана, но след отпадането от Рим усетих, че мога да го направя", допълни той, пише България днес.