Хелоуин отмина и въпреки че тази година страховитият празник беше малко по-различен от други години, а партитата по заведенията  по-оскъдни, куп популярни личности у нас не пропуснаха да си "поиграят" с цветове и палитри. 

Все пак, този ден за много от нас не е нещо кой знае колко специално, но пък е перфектният момент, в който можем да експериментираме със себе си пред огледалото. 

За родните знаменитости Хелоуин пък е и денят, в който да понатрупат солиден брой лайкове в мрежата, добавяйки атрактивни снимки от специалния ден.

Само в денят на и след празника на Вси Светии социалните мрежи се превръщат в нещо като книги с магически страници. Разнообразни визии буквално заливат платформите, а най-изобретателните потребители получават награда - нови и много последователи. 

Въпреки коронавирус пандемията, популярните лица в България не пропуснаха да се въплатят в любимите си образи. Едни и този път избраха да се доверят на професионални гримьори, а други заложиха на собствените си умения и хванаха четки в ръка. 

И макар, че маскарадът за Хелоуин не е чак толкова почитан у нас, в един момент като сегашния, когато в цял свят преобладават негативните емоции, може би е един прекрасен начин, с който да излезем от ежедневната рутина и сиво ежедневие. 

И вместо да разлистваме страниците на фантастична книга, ние слайднахме из профилите на бг идолите. Ето какво открихме там...

Цветелина Янева

Цветелина Янева със сигурност бе една от родните звезди, които събра солиден брой лайкове в мрежата с една различна и впечатляваща визия. В Инстаграм певицата публикува две снимки. На първата е влезнала в тялото на еднорог, който държи кокетна розова чантичка, а самата Цвети носи сладурска шапка за сън на главата си.

На втория кадър красавицата отново е с визия на еднорог, но самата тя е облечена в нежна сатенена пижама и уникална цветна перука, с която впечатли и грабна очите на феновете си. На главата си има розов рог, декориран с красиви разноцветни рози. 

С тази пъстра палитра тя ни провокира да погледнем и от цветната страна на живота, и да бъдем оптимисти в стремежите си.

Лидия

Новоизгряващата изпълнителка Лидия влезе в образа на котка. Тя застана пред обектива облечена в леопардов костюм, къса руса перука, ушички и ефектен грим в тъмната гама. 

Гери-Никол

Гери-Никол се появи с рогата от "Господарка на злото", допълнени от кърваво-червени рози и провокативно облекло.

Диона

Още една скандалните изпълнителки у нас - Диона също провокира със секси визия. Брюнетката се бремени с черно боди, чорапогащник с животински принт, сребърни дълги ръкавици и чокър в същия нюанс. 

Алекс и Дани Петканови

Eдна от най-популярните двойки в България - Алекс и Дани Петканови станаха... семейство Флинстоун. Алекс влезе в образа на Уилма, Дани в този на Фред, а малкият им син Габриел облече костюм на сладък мини динозавър. 

"По-скоро смешни, отколкото страшни...но все пак създадохме забавен спомен от Halloween тази година и ще разглеждаме тези снимки с усмивка след време." - написа Алекс Петканова. 

Самата тя съвсем наскоро показа и още една шеметна визия за Хелоуин - кукла Братз. Гримът бе дело на бюти артистът Евгения Джаферович.

Евгения Джаферович издокара Алекс Петканова като Bratz Doll

Дара

Жени Джаферович се погрижи и за уникалния грим на поп звездата Дара. Тя се спря на визия ала "пеперуда", а за създаването и бяха използвани студените гами на сребристия и син цвят. 

Теди Велинова 

Бившата съпруга на д-р Ангел Енчев - Теди Велинова и прекрасните им деца също не пропуснаха да се дегизират за деня на Вси Светий. Теди стана вещица, а впечатление правеше огромен паяк, който бе поставила на главата си. Малчуганите също не останаха по-назад с атрактивни визии - на Дракула и Господарката на злото, но в мини вариант. 

Миглена Каканашева - Мегз

Пловдивската дизайнерка Мегз позира пред камерата в компанията на своя фитнес инструктор. Двамата са облечени с розово, а около тях за разпръснати безброй лакомства - сладки, торта, бургери и пържени картофки.

Следващата снимка в профила на Каканашева е същата, но с тази разлика, че тя и мускулестия мачо са с няколко килца отгоре, разбира се, с помощта на фотошоп. "Забавлавайте се умерено" - съветва Мегз, която отскоро прекарва дълги часове в залата и следва хранителен режим, след като наскоро разбра, че има проблеми със здравословното си състояние и трябва да забрави за сладкото. 

Панче Димитриев 

Популярният инфлуенсър и пловдивски лекар Панче Димитриев не изневери на стила си и отново събра погледите с визия, изпипана до всеки детайл. Той влезе в образа на вълк, но гледайки го със сигурност го оприличаваме и на Звяра от детското "Красавицата и звяра". 

Диляна Попова 

Диляна Попова също сподели кадри, вдъхновени от Хелоуин. Красавицата, която с годините сякаш става все по-неустоима, е влязла много успешно в образа на Лара Крофт, изиграна от световноизвестната звезда Анджелина Джоли, само че Диляна до такава степен се е вживяла в образа, че направо сложи Джоли в джоба си.

Джино Бианкалана

Джино Бианкалана облече костюм на Зоро за Хелоуин. Той сложи черно наметало, маска и шапка с голяма периферия. Негов добър приятел, с когото позира за снимка, пък е дегизиран като... генерал Мутафчийски.

На въпросния кадър Джино е насочил пистолет към него, докато двойникът на генерала стои на колене и с вдигнати ръце.

Половинката на Бианкалана - Кристиана също впечатлява с ефектен златен тоалет, наподобяващ перата на птица, маски и рога в същия нюанс. 

Антония Петрова - Батинкова

Визиите на Мис България Антония Петрова - Батинкова и съпругът и Ивайло също бяха вдъхновени от коронавируса.  „COVID - Строителство - семейство паяци“ - гласи надписа към кадрите на семейството. 

Велина Узунова

Моделът Велина узунова и неин приятел бяха вдъхновени от модния бранд Louis Vuitton. Те си направиха рани по лицата, от които вместо кръв се показва логото на марката. 

Николета Лозанова 

Тази година Ни Ло избра доста по-семпла визия, в сравнение с изминалите години. Пловдивчанката сподели няколко фотоса в личния си профил, с които официално представи новата есенна колекция червила на козметичния си бранд. Тя заложи на плътно прибрана коса, декорирана с дантела, която обхваща и част от лицето, както и черни ръкавици за разкош.

Изненада за последователите и беше и кадър с фолк звездата Галена, която е рекламното лице на нов гланц за устни. 

Галена

Самата Галена, пък избра да се дегизира като... себе си, но с визия от зората на поп фолка. "Тази година за Хелоуин съм Галя. Във време, в което лъскавият имидж е всичко, се изисква доза смелост да се надсмееш сам над себе си по такъв начин, защото където и да ни отведе животът, никога не бива да забравяме откъде сме тръгнали и да спираме да се гордеем с извървения път." - написа звездата.

Тя сподели снимки от последното си видео към кючека "Кавала кючек", което е съвместно с рап звездата Криско, както и няколко кадъра от първите и стъпки на голямата сцена. 

Венелин Кондаков 

Топ фризьорът и близък приятел на Лозанова - Венелин Кондаков тази година избра да отиде на почивка, вместо да впечатлява с Хелоуин визии. Въпреки това той не издържа и заедно с красива брюнетка сътвориха бърза визия за празника и се снимаха на страховит декор, изграден в уютната вила, където релаксират в момента. 

На визия "Господарката на злото" заложиха и още две родни красавици - Джулиана Гани и Пенелопе