Пловдивски ученици изненадаха приятно класната си ръководителка. Старание и майсторлък показаха 12А клас от СУ "Димитър Матевски", които решиха да решиха да отправят своята покана за бала към любимата си учителка по атрактивен и запомнящ се начин. 

Бъдещите абитуриенти трогнаха г-жа Йоана Големинова като се появиха неочаквано пред дома и с множество цветни димки в ръце, шумно отброяване от 1 до 12 и два големи плакати. 

Надписите към тях гласяха: "Еуфорията е голяма, да ни откажете за бала няма. 4 години заедно сме били. Каним ви, за да се отблагодарим и заедно да се веселим. Благодарим ви, че бяхте до нас през всичките тези години. Обичаме ви!"

Част от сюрприза на дванадесетокласниците беше и бутикова торта във формата на книга, украсена с рози и допълнена от трогателен текст. 

"Това е най-добрият преподавател, който някога сме срещали! През всички тези години тя се грижеше за нас, винаги ни е подкрепяла, въпреки че сме я ядосвали, и за това мислим, че тя заслужава много повече от тази изненада. Г-жа Големинова е повече от родител - тя е като наш родител." - споделят учениците пред нашата медия. 

Съответно, госпожата прие поканата на драго сърце.
 
"Аз наистина виждам доброто във всеки. Вие сте специални за мен! Знаете, че ще продължават да се грижа за вас и да ви обичам. Това е завинаги!" - гласят благите думи, с които г-жа Големинова се обърна към своите възпитаници.