Десетки красавици от Пловдив ще влязат в оспорвана надпревара за короната на „Мис България – Пловдив” 2020. Усмихнати и атлетични момичетата се явиха на кастинга за конкурса, който се състоя днес, в популярния Bushido Club, част от мегакомплекса 7POINTS

Те са на възраст от 18 до 22-годишна възраст и са готови да представят достойно нашия град на различни събития, корици на модни издания, ревюта и предавания.

Сред претендентки за титлата има две бивши гимнастички и танцьорка по спортни танци. 

Красавиците демонстрираха чар, естествено излъчване и присъствие пред комисията, с председател Деана Господинова, която е главен организатор на конкурса „Мис България – Пловдив” 2020 и регионален представител на модна агенция „ Визаж”.

"Тазгодишните претендентки за титлата „Мис България – Пловдив” 2020 са страхотни! Момичетата, които ще стигнат до финала трябва да се придържат към естествената красота, да не свалят усмивката от лицата си, да са грациозни и с присъствие на сцената. И не на последно място... да бъдат себе си!" - споделя пред Trafficnews Деана Господинова. 

Тя се запозна отблизо с всяка една от тях и ще има нелеката задача да избере най-достойните претендентки за короната. 

"Всяка се отличава със собствена красота, но ако трябва да кажа едно нещо, с което превъзхождам останалите момичета... може би височината" - споделя Весела, която е на 19 години.

"Обичам да експериментирам и да правя неща, които са извън зоната ми на комфорт. За мен е много интересно да се явявам по конкурси за красота, имам опит в тази сфера и съм готова да дам най-доброто от себе си на финала." - казва друга от кандидатките - Християна на 18 години.

"Нека най-добрата победи!" - категорична е Марина Иванова, която също е на 19 години.

Грандиозният финал на конкурса „Мис България – Пловдив” 2020 ще се състои в началото на месец октомври, а домакин отново ще бъде Bushido Club. В нощта на събитието манекенките ще дефилират в няколко тура - със спортно-елегантно облекло, втори с бански костюми и трети с официални рокли. Стена на славата, интересна програма и много изненади очакват всички гости на модното събитие. 

Част от него ще стане и най-красивата пловдивчанка за 2019 година – очарователната Стелияна Иванова. Тя вече е готова да предаде короната нататък и се надява новата носителка на титлата да е готова да представи Пловдив и България достойни при всички си бъдещи изяви на модния подиум. 

Ето и част от кандидатките, които се явиха на кастинга:

Конкурсът за красота “Мис България” води своето начало в далечната 1929г. Тогава за най-красивата българка е обявена Люба Йоцова. След спечелването на титлата, Люба участва на конкурса “Мис Европа” и става подгласничка .През 1967 година титлата “Мис България” грабва известната актриса Бранимира Антонова.

През 1995г. “Мис България” става Евгения Калканджиева, която се класира в ТОП 10 на международния конкурс за красота “Мис Свят”. През следващите години състезанието за най-красивите българки се превръща в блестящ спектакъл, а титлата “Мис България” - в мечта на всяка българка. В конкурса по регламент могат да участват неомъжени българки между 17 – 25 години, които трябва, както да проявят смелост да се явят на кастинг, така и да притежават красота, талант, харизматичност, сценично поведение, широка обща култура и добродетели. Престижният конкурс е излъчил 24 победителки, като по известни сред тях са: Вера Русинова, Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Ивайла Бакалова, Роси Иванова, Славена Вътова и други.