Есил Дюран похвали колежката си Преслава, а поводът за това бе изпълнение на турски. „Çabuk olalım aşkım“ е името на песента, която певицата на Пайнер изпълнява във видео, публикувано в личния й профил. 

"Добра й на турски" - написа Есил Дюран, впечатлена от таланта на Преслава. Впечатление прави и коментар със съдържание "Браво" от фен профил на Галена, с която са най-голямата конкуренция във фолк средите. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Çabuk olalım aşkım ????❤️ #preslava #turkey #song #yildiztilbe #çabukolalımaşkım #❤️

A post shared by Preslava (@preslava_official) on

Предвид факта, че турските песни са доста сложни за изпълнение и богати на орнаментика, нашенката се справя доста добре и е сред най-харесваните български певици в Турция. Тя често има участия в южната ни съседка, радва се на многобройна публика, а репертоарът и е доста богат. 

Преслава събра овации в Турция

Видеото, което Преслава сподели в Инстаграм е заснето в автомобил, а до нея е половинката й Павел. От няколко дни те са на почивка в Турция, където посрещнаха й Деня на влюбените - Свети Валентин. 

Двойката запълва времето си с разходки, а любимата певица на хиляди българи не пропусна да сподели снимки от посещението си в джамията „Султан Ахмед“ - мюсюлмански храм в Истанбул, Турция. Поради своите цветове – синьо, зелено и бяло, от плочките от изникски порцелан, в Европа е известна като Синята джамия.