Емилия разтърси с думи, посветени на загиналия в тежка катастрофа преди две години - Фреди Башур. Певицата на музикална компания "Пайнер"  успя да разплаче мрежата, спомняйки си за трагичния инцидент, станал на 24 май 2018 година на автомагистрала Тракия. 

Товага 19-годишният Фреди, баща му Жорж Башур и Емилия катастрофираха, а според една от версиите, младежът е загубил управлението над автомобила заради аквапланинг. Това бе един наистина тежък период от живота на изпълнителката, в който тя бе спряла професионалните си изяви и оказа пълна подкрепа на съпруга си.

Ето какво написа Емилия: "Две години изминаха вече без Федка.Две години, в които нищо не е както преди.И никога няма да бъде... Само едно ни крепи,че един ден всички ще отидем там някъде и ще го видим.Господ така реши и това е неговата воля.Колкото и години да минат,колкото и думи да напиша днес и другата година, и следващата... Нищо няма да се промени. Само уважението и спомена за него ме карат да напиша това и всички негови близки и приятели да се сетят за него с любов.Липсваш ни много и боли много....Молим се всеки ден и вярваме, че всички добри хора отиват на едно по-прекрасно място.Почивай в мир, мило дете."

Говорител от болницата за Феди: Поддържахме го между живота и смъртта с лекарства, но нямаше шанс да оцелее