"Много дълго мислих дали да правя подобно обръщение...Виждате, че се оттеглих напълно - нямам постове, нямам и снимки. Такава избрах да бъде гражданската ми позиция, така го почувствах. Смятам , че е време да сме отговорни, да си останем във вкъщи и така да се предпазим. Да предпазим себе си и хората, които обичаме и дори тези, които не познаваме. Провокирана съм от протестите на някои хора и неспазването на правилата, от гнева, който виждам, че се заражда. Знаете ли, ако се наложи да дам бъбрека си за болен човек от моето семейство, аз бих го направила и съм сигурна, че и вие бихте го направили. А какво остава за това просто да си останем във вкъщи като знаем, че така ще помогнем заразата да не се разпространява? Това е пандемия, положението наистина е сериозно, имаме вероятно най-сложната ситуация, с която ще се сблъскаме в живота си. За нашето поколение това е първата подобна ситуация и е ясно за всички, че ако спазваме указанията и си останем във вкъщи така ще ограничим опасността или поне последствията ще бъдат много по-малки. Наистина смятам, че раздори и бунтове са последното нещо, което ни е нужно в момента. Като публична личност си позволявам да кажа и да изкажа това мнение. Единствено с това чувствам, че мога да съм полезна в момента. Смирете се и изпитвайте любов и състрадание към другите, казвам ви го от опит. Моето семейство премина през страшна трагедия... да не мислите, че ние не сме изпитвали ярост и гняв? Да не мислите, че не сме били гневни на държавата за състоянието на пътищата и за условията, в които живеем? Повярвайте ни - любовта и смирението бяха единственото нещо, което ни съхрани в онзи толкова труден момент и продължава да ни сплотява и до днес. Знам, че трудности винаги ще има. Нека да преминем живи и здрави през това тежко изпитание, пък после ще изказваме мнения, ще съдим и ще се борим кой бил крив и кой бил прав. 

България е една от страните с най-навременните и адекватни мерки в борбата с коронавируса. Вярвам, че българите са единни, силни и здраво мислещи. Нация, която винаги ще се грижи за децата си и за родителите си. В това отношение смятам, че сме за пример! 

Нека го докажем и сега и призовавам всички да си останем във вкъщи и да имаме търпението да издържим това тежко изпитание. Искам да дам подкрепата си на ген. Мутафчийски като човека, който се е заел с отговорната задача да пази нацията ни здрава. Давам му подкрепата си като лекар, който неведнъж е спасявал човешки животи и в момента продължава да го прави. - така коментира ситуацията в момента и въведеното в България извънредно полоение фолк певицата Емилия. 

За финал тя реши да завърши с нещо положително, говорейки за забавните колажи с ген. Мутафчийски наводнили социалните мрежи в последните седмици. "Скоро, ние ще ходим в Калифорния, ще ходим и в Рим и в Дубай и в Париж." - казва Емилия. 

Видеото на звездата на "Пайнер" бе публикувано снощи и събра хиляди преглеждания в Инстаграм, Фейсбук и Ютуб. 

Верни почитатели на певицата я подкрепиха за изразената позиция, но много други се нахвърлиха върху казаното от нея. 

"Ами, който има пари остава вкъщи, а който няма работа и пари да си му мисли.....сметките чакат"

"Как да се смири народа, след като сметките им идват, а те не могат да ги платят. Едвам връзваха двата края народа преди, а сега - никак. Лесно е да се каже така от диван за няколко хиляди лева"

"Страхотен призив, само където не можете да разберете страховете на обикновените граждани ,тези така дребни за вас проблеми.Хората не ги е страх да си останат вкъщи, хората ги е страх, че няма да оцелеят финансово."

"Жалко, че мненията ни се разминават. Самият аз не смятам, че стоенето вкъщи помага по какъвто и да било начин, тъй като дори елементарно излизане до магазина, автоматично ни вади от т. нар. "карантина"."

Това са само малка част от стотиците коментари, с които Емилия се сблъска след своето изказване.