Фолк певицата Емилия се появи в национален ефир и привлече вниманието на аудиторията с нова визия, огнено червен аутфит и широка усмивка. 

Звездата на "Пайнер" посреща 2021 година с по-тъмен нюанс на косата и къса подстрижка, а феновете и са категорични, че промяната много и отива. 

Емилия е рожденичка на 21 март и се надява наред с празника си да доведе първа пролет. "Тази година се надявам да имам възможността поне малко да празнувам. Не съм от хората, на които им липсват купони. Накупонясвала съм се толкова много години, но пък до момента никога не съм почивала за толкова дълъг период от време."

В интервюто си пред Нова телевизия тя споделя, че напредването на възрастта не я притеснява до известна степен. 

"Новите 60 години са новите 40 или 40 години са новите 20 , така че ако една жена се грижи за себе си - с подходящите хора, с подходящата козметика, ако бъдеш умерен във всичко, което правиш и ако се отнасяш прецизно към себе си, мисля, че дълго време може да се запазиш млад. Аз се научих да обичам себе си и да харесвам дори недостатъците си." - категорична е изпълнителката. 

Тя разказва още, че покрай пандемията е взела да се увлича по социалните мрежи и особено по Инстаграм.

"Когато моята кариера започна тези неща не съществуваха. Тогава живият контакт беше начина да се свържеш с хората и да направиш нещо. Сега може да публикуваш една снимка и да кажеш много неща, които искаш. В пандемията преоцених социалните мрежи, защото това е единствения начин да бъда по-близо до публиката си и да пея. Ако виртуалният свят не съществува, това щеше да осакати нас - изпълнителите." - казва Емилия. 

Тя споделя още, че в момента има времето да поддържа сама всичките си профили, да качва постове и да отговаря лично на съобщенията на феновете си. 

На въпроса дали среща повече обич или омраза в мрежата, Емилия отговаря, че е от изпълнителите, които през годините са били доста хулени и вече е свикнала. 

"По-тежко е, когато медиите те дъвчат, отколкото почитателите, защото те са много по-меки в изказванията и публикуват градивни коментари. Няма я тази злоба, която преди години я имаше по жълтите вестници. Много грозни статии съм чела и за себе си и за мои колеги. Сега няма такъв голям хейт, какъвто преди се изливаше в пресата."

Певицата коментира, че си спомня за много лоши писания по неин адрес, но не се е притеснявала за себе си, а по скоро за своите близки и за родителите си. 

Съвсем наскоро звездата на "Пайнер" пусна и нова песен, която е изцяло на английски език, а по-голямата част от феновете и не одобриха този проект, твърдейки, че бяга от стила си. 

"Не бягам от себе си, напротив. Аз обичам поп фолк музиката - това е нещото, което ме е направило Емилия, това е моят дом. Тя ми взе много, но и много ми даде.  Подготвила съм няколко фолк парчета, тъй като смятам, че този стил музика е за забавления, за клубовете, за ресторантите и смятам да изчакам времето, когато всичко е нормално. Сега искам да израствам, чувствам се добре от това. Трябва да лавираш, да бъдеш в крак с времето. Музиката в световен мащаб вече няма стилове, сега всички може някак си да ги миксираш. " - казва Емилия.

Тя е категорична, че няма как да си позволи да пусне ново фолк парче и да не отиде на участие, където да усети енергията му и одобрението от нейните почитатели.