Много популярни лица в България споделиха не веднъж, че социалната изолация ги кара да се чувстват така, сякаш са в къщата на "Биг Брадър" и чак сега разбират какво им е било на участниците в предаването. 

Сред тях е и Джино Бианкалана - човекът, който не един, а цели два пъти стана победил в "Биг Брадър". Той споделя, че въпреки този факт смята, че изолацията, която трябва да се спазва в момента е едно голямо предизвикателство за хората и определено не е лесно.

"Мен не ме плаши толкова този вирус. Това е един обикновен грип, който може да е с няколко процента по-опасен за хора, които са боледували или са възрастни. Поне така казват. Аз мисля, че ние всички ще го изкараме този вирус, но просто повече се набляга на него, защото е нещо ново. Аз съм сигурен, че всичко е заради пари" - казва Джино Бианкалана. 

Според него в Америка на всеки 10 години се прави профилактика. "През 2001 в САЩ сами си бутнаха сградите, съсипаха банките, събраха къщите на хората и какво ли още не. Сега 10 години по-късно, пак същата работа." - допълва Джино в предаване по Нова телевизия.

Той казва още, че за него малкият бизнес няма да се запази и ще има много фалирали. Бианкалана напомня за всички онези българи, които в медийното пространсто са заявили, че предпочитат да са болни, отколкото да умрат от глад. 

Съвсем наскоро, самият Джино Бианкалана откри собствен ресторант и попада в графата "ресторантьори", които имат възможността да се възползват от мерките 60 на 40. 

"Аз нямам голям персонал и ще гледам колкото мога аз да помагам на моите служители. Тежко е, но ще се оправиме."

Джино допълва, че е изненадан колко бързо българите сме успели да се организираме, сравнявайки ситуацията в другите държави 

Не веднъж сме казвали, че неговата половинката - Кристиана е лекар-ортопед, но въпреки ситуацията в момента той твърди, че не се притеснява за нея, защото в болниците има страшна дисциплина и се взимат всички необходими предпазни мерки.