Две жени обвиниха певеца Джъстин Бийбър в изнасилване през 2014 година, а той отрече сексуалните посегателства като заяви, че това е „фактически невъзможно“.

Световната звезда бе обвинена от анонимна жена на име „Даниел“ в Twitter. Постът беше бързо изтрит, след като Бийбър, който потърси правни действия, даде своя отговор към твърдението.

"Обикновено не се занимавам с подобни неща, тъй като през цялата си кариера се справях със случайни обвинения, но след като разговарях със съпругата ми [Хейли Болдуин] и екипа, реших да говоря по този въпрос", каза той на своите последователи в Twitter в неделя (21 юни).

"Слуховете са слухове, но сексуалното насилие е нещо, което не приемам леко", добави той.

„Исках да говоря веднага, но от уважение към толкова много жертви, които ежедневно се занимават с тези въпроси, исках да се уверя, че съм събрал фактите, преди да направя някакво изявление.

Той посочи, че никога не е присъствал на посоченото място (хотел Four Seasons в Остин, Тексас) на предполагаемата дата (9 март 2014 г.).

„Няма истина в тази история“, каза той. „По това време аз бях в Остин на SXSW [South by Southwest], където се появих на сцената с тогавашната си асистентска на странична сцена и изпях няколко песни. Това, което този човек не знае е, че присъствах на това шоу с бившата ми приятелка Селена Гомес.“

Той твърди, че е прекарал нощта на предполагаемото нападение в Airbnb с Гомес.

Бийбър, който по това време е бил на 20, казва, че след това е отседнал в хотел "Уестин", след като Гомес се е прибрала и е публикувал снимка на това, което според него е фактура за неговата резервация под името Майк Лоури.

Майк Лоури е името на героя на Уил Смит във франчайза на Bad Boys. Много от феновете на Бийбър отхвърлиха твърденията на Кади и Даниел, но имаше и такива, които подкрепиха твърденията на двете момичета.

„Всяко твърдение за сексуално насилие трябва да се приема много сериозно и затова беше нужен моят отговор“, продължи Бийбър, като нарече историята „фактически невъзможна“.

„Ще работя с Туитър и властите, за да предприемем правни действия по обвинението“, каза той.