Дори в един от най-непредсказуемите сезони на наградите SAG за всички времена, имаше едно нещо, на което можехме да разчитаме: звезди с пробивен стил.

Българката Мария Бакалова, която бе номинирана за най-добра поддържаща актриса за ролята си в „Борат 2“, беше една от тях.

"Толкова съм щастлива за първите си Sagawards! Благодаря за този невероятен външен вид, тази вечер се чувствам наистина специална. Поздравления за всички номинирани." - написа тя в Инстграм.

За червения килим в неделя вечер, което беше по-скоро фотосесия, ако трябва да сме честни, Бакалова носеше зашеметяваща рокля на Dior.

Роклята с дълъг ръкав напомняше за филма "Алиса в страната на чудесата" и беше направена от черен и нюд тюл на геометрични фигури. Тоалетът беше с яка от мъниста, а на полата бяха зашити яркочервени рози.

"Този сезон на наградите беше забавен и интересен," казва стилистът й Джесика Пастър пред InStyle. "Ние с Мария искахме да бъдем романтични. Когато видях тази необикновена рокля на Dior, открих романтиката и избухливостта, към които се стремихме. Виждам тази рокля по-скоро като произведение на изкуството. Детайлите на арлекина и чувството за хумор бяха просто красиви!" - споделя още тя.

"След като роклята беше завършена, бяха зашиха 400 рози от органза на ръка върху полата. Целият процес по създаването на тази рокля ни отне около 500 часа работа." - разкриват от модна къща Dior. 

Въпреки че това е една от най-запомнящите се визии на българската актриса, няма да е последната, която ще видим от Бакалова тази година.

Актрисата ще се появи на червения килим на Оскарите на 24 април с първата си номинация за най-добра поддържаща актриса.

От носия до Армани и Диор: Мария Бакалова по пътя към червения килимОсвен с талант, родната актриса печели точки и със запомнящ се моден стил