В рамките на провелите се преди ден престижни Code Fashion awards бяха раздадени специални статуетки. Те имат за цел да насърчават партньорството, екипната работа и да подчертаят значимостта на представители в определен бранш.

В тазгодишното издание такъв партньор бе един от спонсорите на престижната церемония – Christian Of Roma. За повече от 25 години Christian of Roma Group се превърна в лидер на българския пазар за професионални продукти и услуги за коса. Следвайки посоката на развитие, преди две години Christian of Roma Group създаде и своя Академия с екип от обучаващи.

Александър Филипов, един от водещите техници на Академията, ръководител на екипа на Alfaparf България, бе отличен за неуморната си работа в бекстейджа на Sofia Fashion Week. Специален приз получи и Зорница Стойчева, международен технически експерт в Christian Of Roma и единствената българка-обучаваща в престижната Alfaparf Academy Milano.

Наградите бяха връчени съответно от Мария Бонева и Мария Данчева – мениджър продажби на Christian Of Roma. Светлана Кукинска – сертифициран техник на ORGANIC WAY също бе отличена, а наградата й бе връчена от Мария Данчева.

Големият призьор на Салон на годината е Galleria Hair Club и неговият основател Венелин Кондаков. Целият екип се появи на сцената, за да получи приза, връчен от маркетинг мениджъра на Christian Of Roma Мария Кристиано. Тя връчи плакет и на арт директора на Академия Christian of Roma Маурицио Пироло – Маури.

Хората, погрижили се за бейкстейжа, са Емилия Балталиева, Александър Филипов, Цветелина Джоголанова, Николай Кацаров.