Бритни Спиърс обяви годежа си с дългогодишния си приятел Сам Асгари, съобщиха световните информационни агенции.

39-годишната певица публикува в Инстаграм снимка с пръстен на ръката си и добави, че не може да повярва какво се случва и веднага заваляха поздравления. Повече от 1,6 милиона души харесаха публикацията за няколко часа.

Пръстенът е с четирикаратов диамант, като от вътрешната му страна е гравирано "лъвица" - така я нарича Асгари.

27-годишният Сам Асгари е актьор и треньор по фитнес. Двамата с Бритни се познават от около пет години. Срещат се на снимачната площадка на видеоклипа към песента ѝ "Slumber Party".

Бритни обяви новината няколко дни след като баща ѝ подаде документи да бъде прекратено попечителството му върху нея. То беше учредено преди 13 години заради нейни психични проблеми, но тя възрази в съда срещу него.

През 2020 г. назначеният от съда адвокат на Бритни поиска да бъдат изменени условията на попечителството и баща ѝ да бъде отстранен. Временно един от попечителите ѝ е мениджърката й Джоди Монтгомъри. През юни Бритни каза пред съдия, че иска да се омъжи за Асгари и да има дете от него, но баща й не позволява. Бритни още не може да сключи брак без разрешение от попечител.

Бритни Спиърс беше омъжена за Кевин Федърлайн, от когото има двама сина на 14 и 15 години. За кратко беше омъжена и за приятеля си от детството Джейсън Александър през 2004 г.