Александър Деянов, по-известен като бийтбоксърът Скилър, може да излезе от ареста срещу гаранция от 100 000 лева. Със съобщение във фейсбук обаче, той сподели, че е невъзможно да внесе тази сума в определен срок, тък като е непосилна за него. 

Скилър е обвинен за участие в организирана престъпна група, занимавала се с източване на пари по европрограмата "Иновации и конкурентоспособност. Бийтбоксърът пише още, че изглежда нелепо, името му да бъде спрягано като един от най-опасните престъпници в България.

Сестра му - Лиляна Деянова, популярна като певицата ЛиЛана, и съдружникът й в IT компания Мартин Димитров, остават зад решетките. Вчера, певицата напави изявление, което разпространи от килията си. Припомняме, че Лиляна Деянова обжалва мярката си за неотклонение, след като Специализираният наказателен съд остави зад решетките. Днес апелативните магистрати ще се произнесат по мярката и за неотклонение.

Ето и какво гласи съобщението от Александър Деянов - Скилър, публикувано в социалните мрежи:

"Здравейте на всички!
В момента се изправям пред най-голямото изпитание в моя живот. Повдигнато ми е обвиненение за участие в организирана престъпна група. Наложена ми е мярка за неотклонение - гаранция от 100 000 лв., която би следвало да бъде внесена в определен срок. Непосилна сума за мен.

Предвид всички тези факти, името ми може да бъде спрягано, като един от най-опасните престъпници в България.
За всеки, който ме познава сигурно това изглежда нелепо.
През целия ми живот моята дейност е била свързана с изкуство и съм живял изцяло в творчески свят. Не съм имал дейности, взаимоотношение и контакт с каквито и да е било бизнес кръгове.

В качеството ми на управител на фирма “Скилър ЕООД” , която е бенефициент по проект за развитие на иновации, аз винаги съм се занимавал с това, в което съм компетентен и което е моя професия - бийтбокс изкуството.
Иновацията по проекта е свързана с това да бъде създадена онлайн платформа за обучение на деца, подрастващи и възрастни, както и създаването на универсален транскрипционен език, който да възпроизвежда отделните звуци и музикални комбинации. В следващ етап на развитието на тази идея целта е да стане възможно да се извлече от всяко аудио и видео информация под формата на текст (транскрипция), което би помогнало на милион брой хора, последователи на бийтбокс изкуството - да постигат бързи резултати в обучението.

Сумата усвоена по проекта е частична и до стотинка е отишла по предназначение. За всяка една административна или финансова процедура има документи за одобрения от всички проверяващи институции и комисии.

Зад фирма “Скилър” ЕООД стои целият ми професионален опит и имидж, който съм градил на хиляди състезания, фестивали и концерти по света и у нас. Не бих подложил на каквото и да е било съмнение целия този дългогодишен труд в областта на изкуството. Винаги съм осъзнавал сериозната отговорност да бъда бенефициент на проект с евросредства и съм сигурен, че рано или късно ще бъде доказано в съда, че няма злоупотреби.

Благодаря на всички близки, стотиците приятели и познати за оказаната морална подкрепа. В такива моменти прозират истинските взаимоотношения."

ЛиЛана жали ареста си, даде изявление от килиятаАтаката била в резултат от нейната "дързост да се изправи срещу корупцията в тол системата"