Създателите на бранда "Beyond" – Галена, Борче Ристовски и Дорбомир Киряков  взеха приза „Модна къща на годината“. Това се случи на бляскавата церемония „Златна игла 2020“, която се проведе в столицата. 

„Налагам стил, което е най-важното“ заяви звездата на музикална компания Пайнер.

„Дизайнер на годината“ стана Ина Асса. Принцеса Мириам де Унгрия получи „Златна игла 2020“ в категория „Бижута“. 

Диляна Матеева стана „Най-добър млад дизайнер“. Отличието за „Моден фотограф“ отиде при Ивомир Пешев, а „Златна игла 2020“ в категория „Модна иновация” получи Теодора Спасова, дизайнер на „Миноар“.

 

Отличените получиха статуетката „Златна игла“, изработена от българския бижутер Анжело Красини. Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков удостои със сертификат всеки от победителите.

„Тази вечер наистина е голям празник за българския моден дизайн и въобще за родната лайфстайл индустрия! Смисълът и мисията на всеки празник е да прекъсне баналното всекидневие и да открои подобаващо красотата и доброто в нашия живот. Това става с помощта на ритуала, спектакъла, светлината, музиката и не на последно място – облеклото. Така се спазва традицията, така се осъществява приемствеността между поколенията. Вярвам, че Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2020“ ще изпратят мощно послание за цивилизованост, етичност и естетичност. Високият стил е кауза, за която си струва да работиш с енергия и вдъхновение. Така както правят българските модни творци!“ - каза той. 

 

След официалната церемония наградените дизайнери имаха свое индивидуално представяне с колекции, селектирани специално за ревю-спектакъла на годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2020“.