Кралицата на попа Мадона е блокирана в социалната мрежа Instagram. Тя твърди, че е "останала безмълвна" този уикенд, когато е била уведомена, че й е забранено да споделя видео на живо.

63-годишната певица често споделяше провокативни снимки и именно заради това е нарушила правилата на платформата. Instagram отправи предупреждение към Мадона, в което обясни, че трябва да уважава другите в платформата и я предупреди да "спазва закона".

През ноември 2021 г. Мадона повторно публикува снимки, на които позира гола в леглото, след като Instagram ги премахна.

„Публикувам снимки, които Instagram изтегли отново без предупреждение или известие… Причината, поради която казаха на моя мениджърски екип, е, че малка част от зърното ми била оголена. Все още ме учудва, че живеем в култура, която позволява всеки сантиметър от женското тяло да бъде показан освен зърното!”, написа тя тогава.

„Искаме Instagram да продължи да бъде автентично и безопасно място за вдъхновение и изразяване. Помогнете ни да насърчаваме тази общност. Публикувайте само ваши снимки и видеоклипове и винаги спазвайте закона. Уважавайте всички в Instagram, не изпращайте спам и не публикувайте голота“, се казва в изявлението на платформата.