Когато не играе тенис, Роджър Федерер го играе „туристически агитатор“. Бившият номер едно в света взе участие в реклама за популяризиране на туризма в Швейцария. Изненадата е подплатена от Робърт де Ниро, който му сътрудничи в осъществяването на хумористичната реклама, озаглавена „Без драма“ (No Drama).

Холивудската икона и тенисистът водят видео чат, в който Федерер се опитва да го убеди да участва заедно с него във филмова продукция, която цели да покаже колко красива е Швейцария. Американецът обаче „му се дърпа“, никак невъодушевен от идеята, и заявява, че той не може да вземе участие.

Причината е, че актьор като него се нуждае от напрежение и драма, а Швейцарската природа му се струва прекалено перфектна и предразполага към релакс.

Великият тенисист стана рекламно лице на туризма в Швейцария през март тази година и очевидно кампанията, чиято централна фигура е Маестрото, върви с пълна сила.

Разбира се, Федерер се обърна към социалните медии, за да популяризира рекламата, и на шега попита дали не заслужава ранна номинация за Оскар след появата му в „Без драма“.

В интервю по-късно Федерер призна, че е възхитен от факта, че Де Ниро се съгласил да се включи в проекта.