Бен Афлек говори открито за връзката си с алкохола и какво е довело до злоупотребата му с пиенето в шоуто на Хауърд Стърн.

Там той сподели за трудностите си по време на брака с Дженифър Гарнър и как те са довели до пристрастяването му към алкохола. Актьорите бяха заедно повече от 10 години и имат три деца.

Афлек казва, че често е имал чувството, че не може да си тръгне заради децата, но в същото време не е бил щастлив в ситуацията, в която се намира и съответно намира отдушник в алкохола. Той е пиел по една бутилка скоч и е заспивал на дивана, като е намирал това за единственото решение да избяга от капана. 

„Най-вероятно все още щях да пия. Това е и една от причините, поради която посегнах към алкохола... защото се чувствах като в капан“, разказа Афлек за брака си с Гарнър.

През 2001, 2017 и 2018 година, Бен Афлек влиза в рехабилитация няколко пъти заради проблемите си с алкохола. Последният път е точно след развода му с Гарнър.

Актьорът споделя, че с бившата си съпруга са направили всичко възможно, за да запазят брака си, но нещата просто не са потръгнали.

 „Имахме брак, който не работеше. Това се случва. Тя се превърна в човек, когото обичам и уважавам, но не исках да бъда женен за нея. Опитахме всичко. Опитахме, защото имаме деца. И двамата не искахме това да бъде моделът на подражание, който показваме на децата си“, разказва Бен. В момента те се разбират добре и са оставили проблемите зад гърба си. 

В момента Бен Афлек има връзка с Дженифър Лопез, а двамата изглеждат по-влюбени от всякога.