Нейна запазена марка са елегантните официални рокли, обсипани с блясък и допълнени от обемни бижута. Животът и наподобява приказката за Шехерезада, а в кръвта и тече българска и ливанска кръв.
 
Името и е Джейми Елиаз, на която обаче не са и необходими 1001 нощи, а една единствена, за да се превърне в една от най-желаните и обожавани жени в Ливан.
 
21-годишна българка се превърна в една от най-желаните жени в цял Ливан
 
В страната тя прекарва близо 4 години от живота си, а причина за заминаването и е нейният баща, който родом е от там.
 
Интересна е историята и на нейните родители, които се запознават пред холандското посолство преди 23 години, чакайки да получат визите си за Холандия.
 
 
Едва 16-годишна, Джейми попада под светлините на прожекторите, а на 21 години, добива огромна популярност в страната, след като взима участие във видео на една от най-големите звезди там - Зиад Буджу. Нашенката е избрана сред голям брой кандидатки и се чувства благодарна, че съдбата и е предоставила тази прекрасна възможност за развитие.
 
Желанието за живот и разнообразие отново я връщат в България, където успешно завършва средното си образование, като взима 4 години за 2. Учението я кара да остави моделството настрана, за да може да се справи с изпитите и да устрои живота си на родна територия. 

Към днешна дата, тъмнооката грация започва да изкачва отново стълбицата към успеха и вече е лице на няколко модни бранда.

В момента Джейми следва психология и може да се похвали с перфектно владеене на английски, арабски, френски и бълграски език.

Ето какво разказа Джейми Елиаз пред Trafficnews:
 
- Казват, че животът ви е като от приказките за Шехерезада! Разкажете ни повече.
 
- Животът ми наистина може да бъде описан като приказка, тъй като много често ми се случват неща, за които повечето хора не са и си представяли, че може да са реални. Животът ми е поднасял какви ли не съдбоносни срещи, които са ме срещали с едни от най-известните личности в цял свят. Аз съм наполовина българка, наполовина ливанка, но всъщност съм едно обикновено момиче, целунато от съдбата.
 
 
- Как Джейми Елиаз се превърна от обикновено момиче в една от най-желаните и обожавани жени в цял Ливан?

- Срещата ми с топ звездата Зиад Бурджу се оказа доста решаваща за моето развитие като инфлуенсър в Ливан. Съвсем случайно неговият фотограф се запозна с мен и така ни свърза с Буржу, който ме видя и каза – ти ще участваш в следващия ми клип. И така буквално за един ден се превърнах в супер разпонаваемо лице там. Всички искаха да ме пипнат, да ме видят. Така започнах работа и като инфлуенсър. С Буржу, цялото му семейство и неговата приятелка, сега жена, си станахме много близки и до ден днешен се чуваме. От него съм получила едни от най-ценните си съвети за живота.
 
 
- Защо реши да се върнеш в България? 
 
- Живяла съм няколко години в Ливан, но исках да поживея и в България. Аз съм човек, който не се задържа твърде дълго на едно място и обичам да експериментирам – затова в момента живея в България.
 
- С какво се занимаваш, извън светлините на прожекторите?

- Уча психология, обичам много да чета и пътувам.
 
- А какво е мнението ти за жените у нас, усети ли някаква завист спрямо теб?
 
- Жените в България са много красиви. Ние имаме интересна топла славянска красота, към която не всеки може да остане равнодушен. Не бих казала, че усетих завист само от жените. Без да искам да обидя когото и да било, бих казала, че хората в Ливан са много по-топли, не са завистливи, винаги биха помогнали, дори и на напълно непознат човек. Тук малко повече гледаме в паничката на другия, а по-рядко в своята собствена.
 
- Участвала ли си в конкурси за красота и печелила ли си? А би ли се снимала за Плейбой?

- Предлагали са ми да участвам в много конкурси, но не мисля, че това е моето към момента. Относно Плейбой - н
е мисля, че бих го направила.
 
- Какво трябва да притежава мъж до теб, за да спечели сърцето ти?

- Интелигентен, отговорен, целеустремен, възпитан и уважаващ жената до него.
 
- А какви са ливанските мъже, различни ли са от българите?

- Ливанските мъже са много грижовни. За тях жената е всичко и над всичко.  Там можете да имате мъже приятели без да искат да спят с вас. Това рядко се среща в България например.

- Ако можехте да влезете в чуждо тяло, кого бихте избрала и защо?

- Някой като Наполеон Бонапарт и Леонардо да Винчи например. Искам да оставя следа в историята..
 
 
- Коя е суперсилата, която бихте искала да притежавате?
 
- Искам да притежавам супер силата да лекувам неизличимите болести, да съм част лекарите, които се борят с най-смъртоносните болести, за да мога да помогна на човечеството.

- Има ли нещо, от което се страхувате и какво е то?
 
- Страх от кръв.
 
- Кое е нещото, което може да ви извади извън равновесие?

- Глупавите хора.
 
- За какво мечтаете?

- Една от мечтите ми се сбъдна. Мечтая още за стабилно семейство, да имам къща с много животни, както и да съм откривател на нещо ново за човечеството.

И едно кратко интервю:
 
Първото нещо, което правя сутрин е… да тренирам
 
Никога не излизам от вкъщи без… Принц -  моето кученце

Любимата дреха в гардероба ми е… рокли на Ели Сааб.

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… романтичен.

Моите любими дизайнери са… Ели Сааб,  Фатих Осман , Луи Вютон, Кристиан Луботен и Ив Сен Лоран

Последното нещо, което търсих в Google беше… как да направя домашен сладолед.

Нещото, което винаги съм искала да направя e… да стана пластичен хирург, но имам страх от кръв.

Парфюмът, който отлично ме описва е… Alexander J – ориенталски и страшно секси – нотки на кехлибари ванилия.