През последните години Пловдив категорично се превърна във фестивален град , а лятната сцена на Античния театър привлича големи имена от световната сцена. Заради близкото разстояние със столицата доскоро голяма част от звездите предпочитаха след изпълнение да се връщат в София, за да останат в петзвездния лукс на столичните хотели, препоръчани от промоутърите им.  През последният месец обаче, инкогнито под тепетата са спали легендарният Армин Ван Бюрен,  британската хип –хоп звезда Скепта, както и метъл легендата Глен Хюз заедно с групата  The Dead Daisies, научи TrafficNews.

Любопитен факт е, че всички те са предпочели новата бутикова дестинация на световния бранд ACCOR - The Emporium Plovdiv – MGallery, който възроди за нов живот една от емблемите на Пловдив – сградата на магазин „Евмолпия”.

Музикантите са пристигнали с частните си джетове на летище Пловдив, а след участията си са останали в града. The Dead Daisies, който бяха гости на рок феста „Midalidare Rock – Mogilovo” , дори са останали цели две вечери в смарт хотела.

Интериорът на MGallery , който е изключително иновативен , но с  препратки към историята на града, очевидно е впечатлил гостите, които не пропуснаха да публикуват снимки от пребиваването си в профилите си в Инстаграм.

 

Любопитен факт е, че точно по време на участието на Скепта на SOLAR PLOVDIV 2022, в България пристигна и топмоделът Наоми Кембъл. Двамата имаха гореща връзка преди няколко години, а предвид синхронизираните им програми, можем само да гадаем дали е приключила окончателно. 

Фейсбук профилът на The Dead Daisies  пък е пълен със снимки на рокаджиите в ресторант Torro Grande , където според очевидци вечерята е завършила с …хоро. Но все пак това едва ли е изненада за феновете на  легендарния вокал на „Deep Purple” Глен Хюз, който неведнъж е споделял в интервюта, че в предишния си живот е бил българин.  

Очевидци твърдят, че след концертите в Могилово „Мъртвите маргаритки” са се „съживявали” с  авторските коктейли в първия в страната The Emporium Champagne Bar & Cocktail lounge, в партньорство с Moët & Chandon, който се намира в хотела.