Компания, основана от Джоли, е подала иск на стойност 250 млн. долара срещу бившия ѝ съпруг, в който се твърди, че той и група негови приближени са започнали коварна кампания, за да "завземат контрола" над френската винарна, която са купили като двойка. Това било "отмъщение за развода и процедурата за попечителство", както и за да "гарантират, че Джоли никога няма да види и цент" от огромните ѝ печалби, пише dir.bg.

В иска се твърди също, че Пит се е опитал да използва големия финансов дял на Джоли във винарната, за да я принуди да подпише "клауза за мълчание", която да й забрани да обсъжда обстоятелствата, довели до развода им, и че Пит е пропилял милиони от парите на компанията за "суетни проекти", включително над един милион долара за плувен басейн.

В съдебните документи, подадени във вторник в Лос Анджелис, пише, че след като двойката е купила имението от 1300 акра в Южна Франция през 2008 г., те съвместно са инвестирали десетки милиони долари, за да го подобрят.

В документите е упоменато, че Джоли и Пит притежават по 50% чрез сложна мрежа от холдингови компании и че "голяма част от личното богатство на Джоли" е свързано с винарната.

В него се казва, че двойката е имала споразумение, според което актрисата е контролирала хуманитарните им проекти, включително фондацията Джоли-Пит, докато "контролът върху инвестицията на двойката в "Chateau Miraval" е бил оставен в ръцете на Пит".

Макар винарната да е печелила награди и да се е превърнала в изключително ценен актив под тяхна собственост, "не всичко е било наред". Говори се, че Пит има публично признат проблем със злоупотребата с алкохол.

Също така се изважда на бял свят скандалната кавга по време на частен полет през 2016 г., като се казва, че "след сериозен и международно оповестен инцидент между Пит, Джоли и децата на двойката, Джоли подаде молба за развод".