Анджелина Джоли в понеделник се срещна с ученици, включително глухи, на възраст 10-12 години от две римски училища. Посещението й в Рим беше с цел да закрие 16-тия празник на киното, където промотира новия филм на Marvel - "Вечните" с колежката си Кит Харингтън.

При появата й в училищата, именно учениците бяха тези, които задаваха въпросите към Джоли на срещата и това я направи още по интересна и запомняща се. Актрисата и посланик на редица благотворителни каузи, която е майка на шест деца, три от които осиновени от нея и бившия й партньор Брад Пит, се очарова от децата и сподели:

„Мисля, че вашите въпроси са особено интелигентни поради един много прост факт: децата са по-умни от възрастните. Никога не забравяйте това, не бъдете объркани и не правете винаги нещата, които искат да правите. Важното е да останете единни, защото трябва да сте по-силни, когато сте обединени."

На промотирането на новия филм, Джоли имаше смайваща визия, като беше облечена в сребриста, прилепнала по тялото й рокля изработена от „Версаче“. На премиерата я придружиха дъщерите й - Захара, която е осиновена от Етиопия и Шайло, която е нейна родна дъщеря от брака й с Брат Пит.

Джоли не пропусна да посети и „Испанските стъпала“, които представляват монументално стълбище, съставено от 135 стъпала, включени в снимките на стотици музикални клипове, филми и сериали. В нейната компания бяха и децата й, като липсваше единствено синът и Пакс.