Родният актьор Александър Сано, известен като Косъма, Среброто, а напоследък и като смел пожарникар, днес навършва 43 години. На днешния ден имат повод за празник и модната икона Донатела Версаче, която навършва 65 години и легендата във футбола Дейвид Бекъм, който чуква 45.

Александър Сано е роден в Асеновград, но едва на 7 години се премества със семейството си в Русе. Там той започва да се развива като музикант и артист. Появява се на сцената на много български театри, но става популярен за масата, като част от триото Братя Мангасарян с образа си на Среброто и като Косъма в сериала „Под прикритие”. Въпреки, че героят му е прострелян и умира много преди края на сериала, той спечели симпатиите на множество български зрители. За ролята си на Здравко Киселов – Косъма той получава наградата „Златна бленда“ през 2013.

В момента Сано е в ролята на Георги в сериала „Ягодова луна”, където успешно играе като смел и честен пожарникар, които се опитва да разкрие „лошите”, виновни за смъртта на баща му.

Александър Сано има изключително разнообразно родословие. Във вените му тече българска, арменска, френска и италианска кръв и е щастливо женен за бившата гимнастичка Нели Атанасова, която пък е полусръбкиня. Няма нужда да споменаваме, че дъщеря им, Ава е с още по-интересно родословие, дори и от баща си.

Рожден ден на 2 май празнува и световноизвестната италианска дизайнерка и модна икона Донатела Версаче. Днес тя навършва 65 години.

Донатела е по-малката сестра на основателя на модна къща Versace – Джани Версаче. След убийството на великия дизайнер през 1997 година, тя става основното креативно звено във фамилната компания. Нейната титла е вицепрезидент на Версаче Груп и Главен дизайнер на модната линия. Тя притежава 20% от Версаче. Нейният брат Санто Версаче има 30%, а дъщеря ѝ, Алегра Версаче, наследява от Джани Версаче 50%. Под умелото ръководство на Донатела, модният гигант продължават да е сред лидерите в световната мода.

Третият звезден рожденик е футболната легенда и бивш капитан на английския национален отбор Дейвид Бекъм, който днес отбелязва 45-тата си годишнина. Той ще остане известен във футболните среди с прецизните си пасове, центрирания и изпълнения на преки свободни удари. Бекъм има записани в кариерата си 115 мача и 17 гола, а също така е участвал в три световни първенства през 1998, 2002 и 2006 година.

Честит празник на тримата звездни рожденици!