От днес започва популярният житен режим на учителя Петър Дънов. Сред първите известни в България дами, които споделиха, че ще се подложат на него, е влогърката и модел Александра Петканова. Той продължава 10 дни - до 21 февруари, като целта му не е сваляне на килограми, а намиране на душевно спокойствие и пречистване на организма от тежките храни, които сме приели през зимата.

За своите намерения, Алекс Петканова сподели в социалните мрежи, като написа: "Днес започва житният режим! Успех на всички, които са се решили да го правят". След публикацията, нейните последователи все пак не разбраха дали и самата тя ще се подложи на " лечебната диета". Последва въпрос "Ти ще го правиш ли?", на който Алекс отговори положително. 

Малко по-късно, звездата на социалните мрежи пусна свое стори в Инстаграм, в което нагледно показва първите стъпки към полезния режим - вече свареното жито. 

Житният режим 2020 започва следващата седмицаЦелта му е пречистване на организма от тежките храни, които сме приели през зимата