Днес най- възрастният пловдивски адвокат Димитър Будаков отбеляза 90-годишния си юбилей. Колегите му от Адвокатска колегия - Пловдив го изненадаха със специално тържество и подаръци. Пожелаха му още дълги години да е в съдебната зала и много спечелени дела. 

Димитър Будаков е и един от най- възрастните практикуващи адвокати в България. Активният му професионален път съвпада с половината от историята на колегията. Роден в семейство на занаятчии, той избира правото за свое призвание и като трамплин за една шеметна кариера. И действително тръгва по пътя на успеха.

Будаков е само на 26 години, току що завършил Софийския университет с отличие , когато е назначен за шеф на пловдивското следствие. Създава изцяло нов екип от юристи, които работят по престъпленията в Пловдив и района. Но ентусиазмът му бързо е попарен, след като арестува хора, близки до БКП.  Той е уволнен и започва работа като адвокат. След това става председател на съда в Мадан, а два години по-късно отво се връща зад адвокатската банка. През 1985 година той и председателят на Адвокатския съвет са арестувани и остават близо 3 месеца зад решетките. Будаков вече е влязъл в списъците на Държавна сигурност като „отрицателно явление” в развитото социалистическо общество. Процесът срещу двамата продължава 5 години и накрая са оправдани.

След 10 ноември Будаков продължава да бъде защитник по десетки наказателни и граждански дела. Когато защитава подсъдимия, обвинителите го смятат за един от опасните противници. Признава, че от живота му могат да се напишат няколко романа, но няма време за тях тъй като има много дела, за които трябва да се готви.