Радинела Чушева от София е новата носителка на титлата "Мис България" 2019. 23-годишното момиче успя да грабне короната и омая публика и жури след надпревара с останалите участнички, които също не отстъпваха по красота. Тя ще представи България на световният финал "Мис Планет" 2020. 

Красивата брюнетка е на 23 години от София. Бакалавър "Журналистика" в УНСС, а в момента учи и магистратура. Ръст: 170см. 

Тя е и бивша адреналинка от предаването "Господари на ефира".

Първа подгласничка на победителката и носителка на титлата "Мис Глоуб" е Румяна Данаилова - Мис Варна 2019. Красавицата е на 20 години и е висока 175см. Завършила е Частна търговска гимназия във Варна, със специалност Банково дело. В момента е студентка в Икономически университет - Варна и изучава "Икономика и управление на търговията".

Втора подгласничка е Стелияна Иванова от Пловдив, която ще представи страната ни на световния конкурс "Мис Земя" във Филипините.

Синеоката хубавица е на 18 години. Ученичка в гимназия „Хуманитарен профил“ с немски и английски език. Желае да следва психология. От 5 години се занимава професионално с мода, снима за редица модни марки. От малка се занимава и със спортна аеробика и е печелила много международни състезания.

А трето място взе Мария Попова от Асеновград.

22-годишната чаровница е с ръст 177см. Завършила е спортно училище, с профил "Волейбол". В момента има свой бизнес.

Специалните награди отидоха при Мис Пловдив - Стелияна Иванова, Мис София - Радинела Чушева и Мис Варна Румяна Данаилова, която стана и лице на козметичната компания Christian of Roma.

Конкурсът за красота се проведе в зала Рейнбоу Плаза, София, където присъстваха много личности от българския хайлайф. Всички те заеха местата си и се насладиха на тази истина феерия на красотата. 

Част от журито бяха четири от носителките на титлата Мис България -  Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Тамара Георгиева, Теодора Мудева и наследницата на лидера в индустрията на красотата в България Christian of Roma - Мария Кристиано, която се появи облечена в дълга черна рокля, покрита с блясък. 

Участничките дефилираха в три тура - с облекла на бутик „Reserve“, бански костюми с марката „Dellfina“ и официални тоалети на големия български дизайнер Христо Чучев. Обувките са предоставени от „Сара Пен“. Бекстейджът бе поверен на екипа от стилисти на Christian of Roma, ръководен от Владимир Атанасов.

На събитието присъстваше и моделът, певица и звездна абитуриентка на 2019 година Биляна Лазарова, Цвети Радойчева, Владислав Славов, които поздравиха публиката със своите изпълнения, а Евгени Минчев направи премиера на своята версия на песента „Гълъбо“.

Както всяка година, красавиците в конкурса се ангажираха с конкретна социална или екологична  кауза. Тази година те се обединиха в защита на планетата от Глобалното замърсяване-екологичен проблем Номер 1 в съществуването на Земята.

Въздействащо начало на шоуто бе подчинено на основната тема на конкурса:  „Green Planet – Fresh Air“. Българките представиха уникален танц -дефиле в нетрадиционен стайлинг и визуални картини, съчетани с красотата, устрема на младостта и увереността, че трябва да  живеят на чиста Планета, където да са щастливи, да създадат семейство и да отглеждат своите деца! Режисьор на спектакъла е Мартин Желев, а хореографията бе поверена на Събин Асенов.