В напрегнатото ежедневие все повече българи се нуждаят от помощ в грижите за своите възрастни родители. С 11-годишния си опит домът ни се превърна в място, където близките им да почувстват уюта, грижата и сплотеността, от които всеки се нуждае, в обстановка, близка до домашната. Старчески дом „Анима Хелп” предлага именно това. Домът се намира в село Радиново, само на 7 км от Пловдив. Във връзка с добри отзиви и препоръки на близки и домуващи през 2021 година предприехме увеличаване на легловата база. Капацитетът на дома с новоизградената част е за 30 души.

Дом за стари хора “Анима хелп” е изцяло реновиран. Разполага с чисти и комфортни стаи с балкон, всички снабдени с кабелна телевизия и интернет,  като това дава възможност за видео връзка с близки, живеещи извън страната.  Базата разполага и с просторна трапезария и прекрасна градина, потънала в зеленина, където възрастните хора могат да се разхождат на чист въздух. Разполагаме с ВИП стаи със самостоятелни бани и тоалетни и гледка към двора.

Приемаме и трудноподвижни и лежащоболни хора. Пет от стаите ни са обзаведени със специализирани електрически легла.

Персоналът в Дом за стари хора “Анима хелп”  е подбран така, че със своя опит, желание и отношение дава необходимото внимание и грижа на всеки от домуващите, спрямо неговите нужди, разказа пред TrafficNews управителят на старческият дом “Анима хелп” госпожа Весела Шейтанова. Тя и колегите й организират различни мероприятия, съобразно специфичните потребности и интереси на домуващите. Социален работник изготвя индивидуален план за свободното време на всеки, а медицинска сестра зарежда в индивидуални кутии нужните медикаменти на домуващите и следи жизнено важните за тях показатели.

Осигурени са книги, вестници, списания, тихи игри, цветарство, плетене, шиене, материали за рисуване, разговори и дискусии по актуални въпроси и проблеми. В дома за стари хора “Анима хелп”  се предлагат три основни хранения, със следобедна закуска и плодове по всяко време на деня. По-голяма част от храната е домашно приготвена. Менюто е съобразено с нуждите на всеки. Специални режими се изготвят за диабетици и хора със стомашно-чревни проблеми. Осигурена е също помощ при обслужването, тоалет, къпане, бръснене, подстригване, смяна на спално бельо, пране. Ежедневно се измерва кръвното налягане и кръвната захар. Персоналът контролира приема на медикаменти и поставяне на инсулин при нужда.

По желание на възрастните хора се осигурява маникюр, педикюр, рехабилитация, срещи с психотерапевт. Дом за стари хора “Анима хелп”  работи и с лекар, който оказва нужната медицинска помощ. „Има обаче и много хора, които държат на конкретен специалист, така че се съобразяваме с това. Грижим се личният лекар да изпише лекарствата, взимаме ги и ги даваме на хората в точния час”, разказа госпожа Шейтанова – управител на Дом за стари хора “Анима хелп”.

Ние от Дом за стари хора “Анима Хелп” предлагаме възможността всеки от домуващите да се вижда със своите близки по всяко време без ограничение, затова те са винаги добре дошли. В момента в двора на дома се изгражда лятна кухня, където посетителите могат да организират барбекю и да прекарат повече време с родителите си.

„Нашето призвание е нашата работа. Имаме отношение към хората и смятаме, че можем да им дадем едни спокойни старини.  ЗА ВАС Е ВЪПРОС НА ИЗБОР, А ЗА НАС Е ВЪПРОС НА ЧЕСТ ДА НИ СЕ ДОВЕРИТЕ”, допълни управителят на Дом за стари хора “Анима хелп”

При нужда Ви очакваме на адрес с. Радиново, ул. 11-ста, № 13

Тел. За връзка: 0888717754

https://anima-help.com