Най-вероятната причина за падането на малкия селскостопански самолет е спиране на двигателя. 67-годишният пилот е направил опит да приземи машината, но заради напоения с вода терен на оризището самолетът се е преобърнал, каза очевидец на инцидента пред репортер на TrafficNews.bg от мястото на инцидента.

Инцидентът е станал на 500 метра навътре в нивите и по никакъв начин не затрудни движението по магистралата. Пилотът, който е от Стара Загора, е изваден от спасителен екип на пожарната в Пловдив, тъй като първоначалната информация е била, че инцидентът е станал на територията, обслужвана от РДПБЗН-Пловдив. По първоначални данни той е в добро общо състояние и е транспортиран от "Спешна помощ" без сериозни травми и наранявания в МБАЛ-Пазарджик за обстоен медицински преглед.

Няма други пострадали при инцидента. На мястото се извършва щателен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пазарджик под ръководството на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура.

Ето какво още каза очевидецът: 

Още по темата:

Самолет се разби на магистрала Тракия! Полиция, пожарна и линейки летят към мястото СНИМКИИнцидентът е станал между 105-и и 106-и км, в района на Мало Конаре

Пловдивски пожарникари са извадили пилота от падналия самолет, в болница е СНИМКИПолицаи извършват оглед на мястото