Сигналът за падналия край магистралата малък селскостопански самолет е бил около 13.00 ч. и е получен в ОДМВР Пазарджик, информира пресцентъра на полицията. Инцидентът, както вече ви съобщихме, е станал в района на 105-ти километър от АМ "Тракия", на около 500 метра встрани от магистралата. Към мястото веднага са били насочени екипи на "Пътна полиция", РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ.

Пилотът - 67-годишен мъж от Стара Загора, е изваден от спасителен екип на пожарната в Пловдив, тъй като първоначалната информация е била, че инцидентът е станал на територията, обслужвана от РДПБЗН-Пловдив. По първоначални данни той е в добро общо състояние и е транспортиран от "Спешна помощ" без сериозни травми и наранявания в МБАЛ-Пазарджик за обстоен медицински преглед.

Няма други пострадали при инцидента. На мястото се извършва оглед от дежурна група при полицейското управление в Пазарджик. 

Припомняме, шефът на полицията в Пловдив Атанас Илков каза за TrafficNews.bg: "Все още е рано да се говори за причини, важното е, че по никакъв начин не е нарушено движението по магистралата, самолетът е паднал в полето и няма пострадали". 

Достъпът до самолета е силно затруднен поради труднодостъпния терен.  

Самолет се разби на магистрала Тракия! Полиция, пожарна и линейки летят към мястотоИнцидентът е станал между 105-и и 106-и км, в района на Мало Конаре