Огромна локва на входа на софийското село Владая се превърна в истинско езеро, а местни жители дори пуснаха въдици в нея. До куриозната случка се стигнало, след като в продължение на половин година шахтата, намираща се между улиците "Войнишко въстание" и "Орница", стояла запушена. 

“Водното огледало на Владая”, както би трябвало да го наричаме, вече е зарибено и във въпросната локва може да се лови риба, споделят от Инициативния комитет в селото. Оттам допълват, че са подали сигнал до зам.-кмета на столична община Кристиан Кръстев.

По думите на местните водата, която се стича по няколко улици, се събира там от няколко месеца, образувайки истинско безоточно езеро. От кметството прокополи канал през тревните площи, за да може водата да се отича. Това обаче се случва, единствено в случаите, когато локвата стане толкова голяма, че обхване цялата улица, допълват те. 

"Това кръстовище е в началото на с. Владая и от там преминават всички жители на селото, както и пътуващите към съседното село Мърчаево, ползва се и като обходен маршрут на пътя Перник - София при ПТП, аварии и задръствания. Също така по улицата се движат и две автобусни линии от Столичния градски транспорт към Центъра за градска мобилност.  Считаме дори, че трябва да бъдат предприети спешни мерки и шахтата да бъде отремонтиран по линия на аварийните ремонти", пишат от комитета. 

Наш репортер потърси за коментар Столична община, откъдето потвърдиха, че вече е извършена проверка на място от експерти. 

"Става дума за локва. Работи се по сигнала, за да бъде отводнен участъкът", обясниха от пресцентъра.