Ужасяващи кадри на насилие над животно шокираха социалните мрежи. Видео от профила на непълнолетно момиче в Instagram показва гавра с бездомна котка, алармираха възмутени потребители пред TrafficNews.

На кадрите се вижда как децата гърмят пиратки върху безпомощното животно и го палят с кибрит, при това без капка угрижение. 

Кошмарната случка се развива в Бургас, а притеснени граждани призовават да бъде подаден сигнал в полицията в морския град. Те настояват училището, в които учат децата, както и родителите им, да бъдат незабавно уведомени за бруталното насилие. 

Момичето, което е снимало клипа, пуснало ново видео в профила си в Instagram, на което обяснява, че не е виновно за случилото си. По думите му момчетата са извършители, а то само снимало.

Възмутените потребители във Facebook са категорични, че непълнолетните престъпници могат да извършат още по-големи жестокости. Именно затова е важно да бъдат сезирани съответните органи. По думите им родителите им също трябва да бъдат санкционирани, а децата изпратени в детска педагогическа стая. 

"Това са потенциални бъдещи убийци! С каква злоба и безочие бие животното... нямам думи. А момичето също не е оправдано.. това че "просто снима" не означава, че не е виновна. Фактът, че снима нещо такова доказва, че е същата като тях. Нито се опитва да спре момчето, нито нищо. Определено на всичките там им трябва сериозна лекарска помощ. И изобщо не ме интересува, че са деца. Каквито ще да са! Това, което правят изобщо не е "детска игра"", гласи един от коментарите.