Повечето улици в центъра на Пловдив са част от Синята зона, а няколко, които са в самото сърце на града в района на Общината, са достъпни само за живеещите там и за притежателите на общински пропуски. Ул. "Найден Геров", която минава зад Драматичния театър и свършва точно на Главната, е една от тях. точно на нея е в нарушение е заснет джип "Тойота" на известната фолк певица Ивана. За това сигнализира читател на TrafficNews, който е запечатал нарушението. Колата е спряна в самия край на ул. "Найден Геров" , където има подвижна скоба, която се сваля при преминаване на линейка или пожарна. Джипът обаче е спрян по такъв начин, че преминаването на специализиран автомобил би било невъзможно. 

Според чл. 177 от Закона за движение по пътищата, който прегради път и попречи на нормалното движение по него, се наказва с глоба от 100 до 300 лева. 

На кадрите се вижда ясно личният автомобил на "Певицата на народа" с популярния номер от четири единици. Не е ясно обаче дали зад волана е била тя или нейният шофьор. 

 

Факт е, че паркоместата в района са ограничени и платени, но това не значи, че всеки, на когото му се разхожда или има "бърза работа" трябва да спира на места, на които има ясно поставен пътен знак В27 "Забранени са престоят и паркирането".

Сега остава въпросът, дали певицата ще отнесе глоба за неправилното паркиране?