Дрифтъри за малко не отнесоха две деца на местността Бяла Черква край Пловдив. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които са били на място и са заснели дрифтърите.

Натрупалият сняг бързо привлече любителите на дрифта към високите местности край Пловдив, където снежната покривка вече е забележителна. Мъжът споделя, че шофьорите на джиповете са въртели гуми в продължително време, когато за малко не са отнесли две деца, намиращи се в близост.

„Добре, че един мъж от близкото заведение излезе и им направи забележка, за да престанат”, разказа читателят ни.

Всяка година след започване на снеговалежите, Хижа Здравец, Копривките и Бяла Черква се превръщат в писти за гонки и дрифтове. Пътят между Хижа Здравец и Бяла Черква е мястото, където пловдивските рейсъри изпробват възможностите на автомобилите си, а и собствените си умения.

Заснежената и ледена настилка обаче, понякога изиграва лоша шега на шофьорите, решили да се отдадат на екстремни изживявания, като нерядко през зимния сезон в района се случват пътни инциденти, които застрашават живота както на водачите, така и на хората, решили да посетят мястото за почивка.

Системно стотици дрифтъри си уговарят срещи в снега в затворени групи във Фейсбук, а силен шум и музика обезпокояват редовно хората в районите в нощните часове. 

Видео: