На пръв поглед дупката беше малка, но успя да прати мъж в "Пирогов".

Вече е запълнена уличната дупка, която се намира в София на ул. "Партений Нишавски", преди ул. "Българска Морава" - посока блок 14, така наречената "Китайска стена". Това се случи след публикация на GlasNews.bg, в която Ви разказахме как въпросната дупка успя да прати софиянец в УМБАЛСМ "Пирогов".

Защо и как на Лазар Митев му се наложи да посети по спешност "Пирогов" - нека си припомним:

В средата на изминалата година, около 22:00 часа, Митев минава през дупката на ул. "Партений Нишавски" с тротинетка и буквално изхвърча от нея на земята.

Приятели на Митев, които се свързаха тогава с екипа ни, за да разкажат за случилото се, споделиха, че в 22:55 ч. линейка била пристигнала, но докато я чакали, те не посмели да го местят, а пострадалият лежал през цялото време безпомощен на земята.

Митев бе откаран в "Пирогов", където лекари са констатирали травмите му - счупена вътрешна кост, извадено рамо, както и наранявания по лицето.

Многократно са подавани сигнали за дупката, но от Столична община чак сега взеха мерки - осем месеца след инцидента, който претърпя Лазар Митев, едва сега, след като той е завел иск срещу Общината и делото е насрочено за февруари месец.

"Трябва ли общината да изпълнява задълженията си по поддръжка на софийските улици само след образуване на съдебни дела!?", пита се пострадалият.

На снимките, които са изпратени до нас, вижаме запълнената дупка, но виждаме и пукнатините на платното за движение - за тях кой и кога ще се погрижи?