Здравните власти в Ню Йорк забраниха провеждането на сватба в Бруклин, едва няколко дни преди самата церемония. Причината е, че били постъпили няколко сигнала, в които се твърдяло, че гости ще бъдат над 10 000 души. Това съобщи губернаторът Андрю Куомо по време на брифинг.

Куомо обясни, че информацията стигнала до властите, след като шерифът на Рокланд неколкократно предупредил младоженците, че са напът да погазят всички наложени ограничения. Заповедта за забрана на масовото мероприятие била подписана в петък. Според информацията, сватбата е на еврейска фамилия, която планирала да се венчае в местна синагога.

Церемонията трябвало да се проведе пред самия храм. Властите проверили сигнала, а резултатите от проверката сочели, че информацията най-вероятно е истина. 

От синагогата пък заявили, че мерките срещу коронавируса били взети предвид, докато бракосъчеанието било планирано. Всички гости трябвало да присъстват "за малко" и "в съответствие с правилата за социална дистанция". След заповедта за забрана, на събитието ще трябва да присъстват само близки роднини. 

Междувременно Куомо бе обвинен в дискриминация, а, според защитници на младоженците, изнесената от него информация не отговаря на истината.