Шофьор на градския транспорт в Пловдив превозва пътници с отворени врати. За това сигнализира читател на TrafficNews, който е видял нарушението. Автобусът е по линия №15 и се е движил по бул. „Цар Борис Обединител” в посока тунела.

Читателят ни е заснел кадри от нарушението, когато автобусът е бил на кръговото на Водната палата и е бил спрял, но твърди, че е забелязал отворените врати още когато автобусът се е движил по моста.

В много случаи, шофьорите предпочитат да подухва вятър, тъй като вратата се намира точно до тях. Това обаче не е никак безопасно за пътниците и е напълно забранено. Другото нарушение, което читателят ни е забелязал е пушенето на електронна цигара.

„Лятото се оправдават, че отварят вратите заради жегата, този път какво ще е оправданието? Не знам дали е техническа повреда, но ако това е причината да се движи с отворени врати, то според мен шофьорът е длъжен да отбие някъде, докато се отстрани повредата, а не да обикаля целия град по този опасен начин”, разказа нашият читател.

Той допълва, че в автобуса е имало пътници, като някои от тях са седели на седалките вдясно, намиращи се точно до отворената врата, а някои от пътниците дори са и били изправени. Това е изключително опасно, тъй като има възможност някой от правостоящите да падне по време на движение или при внезапно спиране и да възникне неприятен инцидент.