Внимание колоездачи! Опасна за здравето на колоездачите и пешеходците велоалея, предизвиква притеснение у шофьорите в Пловдив. Тя се намира по маршрута от бул. „Хаджи Димитър“ надясно към Коматевско шосе (под ж.п. линията). Точно преди вливането в Коматевско шосе улицата се пресича от въпросната велоалея, която отива на север към Гребната база.

Данаил Георгиев често минава с колата си по маршрута и не малко пъти е ставал свидетел на „изскачане” на колоездачи, заради големия наклон на въпросната велоалея, която дава възможност за висока скорост при засилване и невъзможност за спиране на велосипедистите. 

Ето и какво ни описа като впечатление г-н Георгиев:

„Поради направените изкопи и насипи за транспортните връзки с бул. ‚Хаджи Димитър“ и Коматевско шосе, велоалеята и от двете страни е със сериозен наклон. Въпреки, че при пресичане на велоалеите с улици има обозначение за велосипедистите  да спират, те не само не спират,  а и използват наклона за засилване, за да изскачат отсрещния наклон, или пък просто за забавление. Отгоре на всичко, точно на нивото на погледа на водачите, се мъдри и един храст, сякаш нарочно засаден, за да спира видимостта към велоалеята отдясно.

Почти съм сигурен, че това е единствената велоалея в Пловдив с такъв голям наклон. Сигурен съм, че колкото и да възпитаваме младите, не само колоездачите, че задължително трябва да спират и да се оглеждат при пресичане на път или улица, няма да има добри резултати. Чукам на дърво, но е въпрос на време тук да се случи нещо ужасно.”

Според Данаил Георгиев е необходимо да се вземат спешни мерки, за да се предотвратят бъдещи инциденти и по някакъв начин да се заставят колоездачите да спират преди пресичането на улицата. Видимостта за шофьорите надясно към велоалеята е изключително ограничена и ако колоездачите не са отговорни към собственото си здраве, то поставянето на ограничения за принудително спиране е неизбежно.