Влакът София-Стара Загора е останал на гара „Тракия”, а пътниците са принудени да чакат 5 часа на студа. За това сигнализира читателка на TrafficNews, която също мръзне на перона в Пловдив.

„Пълно безобразие. Плащаме за билет по 2,70 лв. и отделно по 50 стотинки за запазено място в празен влак, а получаваме неуточнено закъснение. И това е най-редовно”, оплака се младата жена. Тя разказа, че от БДЖ обяснили на нея и останалите пътници, че има проблем с локомотива и затова трябва да изчакат следващия влак, който е чак в полунощ.

„Повече от час чакахме, без да знаем какво се случва. Към 20.30 ч. научихме, че влакът ни дори няма да тръгне и всички ученици и работници сме принудени да се прибираме с този в 00:00”, обясни нашата читателка.

Някои от пътниците чакат във влака, други са потърсили алтернативен превоз. Много хора дори са извикали таксита. "Всеки пътува до различни места, но предполагам, че ще има и такива, които ще пътуват до Стара Загора с такси. Защото бяхме много хора, а сега влакът е почти празен”, обясни младата жена.